Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fotografia com a eina per explicar la realitat “silenciada i desconeguda” de les víctimes d’abusos sexuals
  • CA

Dos homes i sis dones que van patir abusos sexuals en la infància exposaran la seva obra fotogràfica a Barcelona a partir del 13 d’abril amb l’objectiu de compartir les seves experiències i sensibilitzar a la societat sobre aquesta realitat “silenciada i desconeguda”, segons expliquen en un comunicat aquest dimarts. ‘Material sensible’, que es podrà visitar fins al 28 de maig a la Casa Elizalde, és una exposició col·lectiva organitzada per la Fundació Photographic Social Vision en col·laboració amb la Fundació Vicki Bernadet, que treballa en la prevenció, detecció i atenció a les persones víctimes d’abús sexual infantil.

Les persones participants en la mostra –totes elles en procés terapèutic en la Fundació Vicki Bernadet–, han utilitzat la fotografia com a eina d’expressió creativa amb l’objectiu de “revisar amb imatges el seu relat personal”. Busquen explicar “com els va afectar la seva vivència, quines han estat les seves etapes del procés de recuperació i com se senten avui dia amb relació a aquests fets”, ha indicat l’organització del taller fotogràfic, que enguany arriba a la seva tercera edició.

Al voltant de l’exposició s’organitzaran activitats complementàries com a visites guiades a escoles i entitats, per a sensibilitzar i informar sobre aquesta greu problemàtica i donar eines de prevenció. Un de cada cinc nens i nenes sofreixen algun tipus d’abús sexual infantil abans dels 17 anys i, d’aquests, un 60% mai rebrà ajuda i el 90% no dirà res fins a l’edat adulta, segons dades facilitades per la Fundació Vicki Bernadet. Entre el 80% i el 85% dels abusos sexuals infantils es produeixen en entorns de confiança i impliquen educadors, monitors o familiars; i entre el 65% i el 70% són casos dins de la família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa