Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fiscalia de Barcelona investiga la gestió de 230 residències per la Covid-19
  • CA

La Fiscalia de Barcelona té obertes més de 230 diligències civils sobre la gestió de les residències geriàtriques durant la pandèmia, sobretot pel que fa al compliment dels protocols sanitaris i els plans de contingència. La majoria de diligències penals es van arxivar, però la secció de discapacitats i de tutela de la fiscalia vol conèixer l’estat d’aquests centres, que en les primeres setmanes de pandèmia van viure molts brots greus amb centenars de morts, segons ha publicat El Periódico i han confirmat fonts de fiscalia a l’ACN.

De moment la fiscalia ha enviat oficis als geriàtrics demanant-los la llista de residents i la situació de cadascun, proves PCR, contagiats, ingressos hospitalaris o morts. També demana explicacions sobre l’organització del centre, plantilla, equips de protecció i protocols interns i externs.

Per últim, el ministeri públic també ha requerit explicacions a la Generalitat. Quan la pandèmia ho permeti, els fiscals podrien fer visites presencials als centres, i si detecten alguna irregularitat delictiva, la podrien derivar a l’àmbit penal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa