La Fiscalia de Barcelona investiga la gestió de 230 residències per la Covid-19

Envia requeriments d'informació molt amplis als geriàtrics per aclarir com van gestionar els contagis

La Fiscalia de Barcelona té obertes més de 230 diligències civils sobre la gestió de les residències geriàtriques durant la pandèmia, sobretot pel que fa al compliment dels protocols sanitaris i els plans de contingència. La majoria de diligències penals es van arxivar, però la secció de discapacitats i de tutela de la fiscalia vol conèixer l’estat d’aquests centres, que en les primeres setmanes de pandèmia van viure molts brots greus amb centenars de morts, segons ha publicat El Periódico i han confirmat fonts de fiscalia a l’ACN.

De moment la fiscalia ha enviat oficis als geriàtrics demanant-los la llista de residents i la situació de cadascun, proves PCR, contagiats, ingressos hospitalaris o morts. També demana explicacions sobre l’organització del centre, plantilla, equips de protecció i protocols interns i externs.

Per últim, el ministeri públic també ha requerit explicacions a la Generalitat. Quan la pandèmia ho permeti, els fiscals podrien fer visites presencials als centres, i si detecten alguna irregularitat delictiva, la podrien derivar a l’àmbit penal.

Nou comentari