La Federació Catalana d’Hípica ajuda els clubs amb 400.000 euros a fons perdut

"Hem pensat que era millor actuar que parlar", explica el president de la FCH

La Federació Catalana d’Hípica (FCH) ha aprovat ajudar als clubs federats amb un total aproximat de 400.000 euros a fons perdut, per la crisi del coronavirus que els ha aturat la seva activitat.

Ho ha acordat la Junta Directiva a proposta del seu president, Emilio Zegrí, que ho ha comunicat als clubs federats en una carta recollida per Europa Press.

Els diners es repartiran proporcionalment entre aquestes entitats i també segons el nombre d’estreps dels clubs homologats, i Zegrí destaca que pot ser que la subvenció no que no cobreixi totes les despeses, però ajuda a “aguantar fins a poder reiniciar” l’activitat normal.

“Hem pensat que era millor actuar que parlar“, i explica que la FCH seguirà en contacte amb les administracions públiques estatals i autonòmiques per a intentar aconseguir altres tipus d’ajudes.

Zegrí diu que “malgrat que les ajudes promeses pel govern esanyol i els autonòmics, aquestes no s’han concretat”, i la majoria serien crèdits ICO, finançament i ajornar impostos, encara que destaca que la UFEC, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i la Conselleria d’Agricultura treballen per a aconseguir fons.

El president de la FCH subratlla que la pandèmia ha arribat durant “una bona situació de tresoreria” de la federació, per a procurar ara que l’hípica sigui sostenible.

Nou comentari