Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La FAVB pressiona l’Ajuntament perquè presenti un Llibre Verd sobre la prostitució
  • CA

La Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB) insisteix en la reclamació dirigida a l’Ajuntament perquè elabori un Llibre Verd sobre la prostitució a la ciutat. De fet, la petició concreta que al document hi hauria de constar “el nombre, la procedència i situació real” de les dones immerses en aquest món. L’anàlisi exhaustiva del fenomen “sense embuts” recollida en un text “contribuiria a l’impuls” de canvis legislatius per perseguir l’explotació laboral i donar suport a les víctimes de situacions indesitjades, asseguren des de la FAVB, que s’estan treballant des del govern espanyol.

L’entitat del moviment veïnal barceloní, a més, titlla Barcelona de “capital destacada” en el món de la prostitució. I insisteix en el fet que cal “un canvi de mentalitat” per afrontar “una injustícia que no hauríem d’admetre”.

En un altre punt, la FAVB també recalca el seu rebuig a la violència, en referència a una situació de tensió que es va viure el passat 23 de setembre, Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i la Trata. Segons explica un comunicat, un grup de dones –més pròximes a l’abolicionisme– es manifestava “pacíficament” a favor de més legislació sobre la prositució, les multes als consumidors de sexe i la persecució al proxenetisme. De sobte, van rebre “insults, amenaces i destrucció de material” per part d’un col·lectiu “partidari del reconeixement de la prostitució com a treball sexual”, assegura el text de l’entitat veïnal. Així doncs, per tancar aquell episodi, la FAVB referma que “més enllà de les opinions de cadascú, el recurs a la violència i la intimidació” són “del tot inadmissibles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa