Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La família del veí tirotejat al Baró de Viver revela que havien decidit marxar del barri el dia del crim

La parella de l’home que va morir tirotejat a Baró de Viver de Barcelona el 22 de desembre del 2018 ha explicat aquest divendres que poques hores abans dels fets ja havien decidit vendre el pis i marxar del barri per la tensió i les amenaces creixents. Ha dit que cada vegada que volien sortir de casa havien de comprovar que no hi havia els acusats esperant-los a fora i que aquests per atemorir-los ensenyaven la pistola al bar. Van prendre la decisió de marxar després que ell li expliqués que havia rebut una nova amenaça de mort, poques hores abans dels fets. El pare de la víctima ha lamentat, davant el jurat popular, que havien advertit del que podia passar als mossos, però que malgrat això la policia no hauria demanat la presència de més agents.

La víctima li va explicar al seu pare que tenia problemes amb la família dels acusats. Segons ha explicat al judici, li va explicar que els mateixos amics li demanaven que marxés perquè sabien que el volien matar. El pare ha dit que ell mateix el va animar a denunciar-ho i van anar juts a la comissaria el dia abans del tràgic succés.

Ha relatat que fins i tot tocaven el timbre de casa seva per atemorir-los. “Semblava que havia de passar alguna cosa, i va passar”, ha dit. El mateix dia dels fets ha dit que la víctima va trucar als mossos per reclamar la seva presència. “Però aquell dia només hi havia un agent, perquè la resta estava amb el col·lectiu dels CDR”, ha afegit.

Segons la seva versió, els agents coneixien que la família dels acusats disposava d’armes de foc i ha explicat que vivien una situació de desemparament. “Si un col·lectiu està armat i la justícia no fa la seva feina de treure’ls l’arma, què passa?”, ha lamentat.

La parella de la víctima ha explicat que la situació tensa venia de lluny, d’uns fets del 2014 pels quals els acusats ja havien estat condemnats, però que es va complicar quan van sortir de la presó. En aquest context, el dia abans dels fets ha dit que la víctima li va explicar que l’havien amenaçat de matar-lo a ell i violar-la a ella. Van decidir marxar del barri.

Aquell mateix dia l’acusat va tocar el timbre de casa seva i va dir que no tinguessin por perquè només volien parlar amb la víctima. De seguida pel mòbil els van avisar que ella tenia una pistola per matar-la a ella, i ell en portava una altra per matar-lo a ell juntament amb un carretó amb pals, i que hi havia persones esperant a prop per ajudar-los.

Malgrat aquest context, la víctima va decidir anar a comprar coca-cola perquè n’era “addicte” segons la seva parella. Li van dir que els qui els havien amenaçat ja havien tornat a casa seva i va decidir sortir amb dues petites gosses per anar al supermercat. La seva parella ha explicat que li va demanar que agafés alguna cosa per defensar-se.

“Em va dir que només aniria i tornaria, i només va agafar les boles que fa temps algú li havia regalat perquè ell deia que havien amenaçat moltes vegades però mai havien acabat disparant”, ha recordat. “Quan se m’acosti amb la pistola li pegaré amb les boles a la mà“, li hauria dit abans de sortir.

Ha assegurat que a casa seva no tenien cap arma de foc, tot i que els acusats havien arribat a dir que portava una arma en una mà. En aquest moment s’han exhibit les petites boles metàl·liques que es van trobar al cadàver tant a la parella de la víctima, que les ha reconegut, com al jurat popular.

A la parella de la víctima la van informar dels fets per l’intèrfon: “Baixa que a l’Eduardo l’han disparat tres trets“. Es va quedar uns instants paralitzada i va baixar a la plaça. Va palpar-li el pols i el va intentar reanimar sense èxit i va cridar que estava mort, ha dit.

En els moments posteriors i els dies que van venir, diverses persones se li van acostar per mostrar-li el seu suport, i moltes persones li van dir que ho havien vist tot, però que no volien anar a denunciar. “Nosaltres també tenim família, em deien”, ha lamentat.

A les manifestacions que hi van haver contra els fets va poder aconseguir molts telèfons de persones que ho havien vist, i els va facilitar al seu advocat. Però ha dit per por a represàlies, i sabent que l’acusat té “germans tant perillosos com ell”, molts es van fer enrere.

A la sessió d’aquest divendres també han intervingut diversos perits. En el moment d’accedir al lloc dels fets van trobar les boles de plom, un paquet de caramels obert, unes ulleres de sol verdes, i diverses taques de sang. El cadàver tenia les boles en una mà i l’altra estava semitancada.

El cos presentava tres orificis d’entrada de bala, dos entre el clatell i l’orella i un al pit, i cap de sortida. Els trets al cap es van fer des d’una posició indeterminada perquè no s’ha pogut determinar la trajectòria del tret. El tret al pit es devia efectuar mentre la víctima queia, perquè la trajectòria és vertical.

Els perits també van observar una ferida a la cella que podria haver estat provocada per un objecte contundent o per la caiguda del cos a terra, que sembla l’opció més probable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa