Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La falta de sorra a les platges de Barcelona obliga a reubicar serveis

La temporada mitjana de bany a les platges de Barcelona ha començat aquest dissabte, tot i que la manca de sorra que s’arrossega des del Glòria ha obligat a redistribuir alguns serveis a les platges de Llevant i la Barceloneta. Segons ha explicat l’Ajuntament en un comunicat, la temporada mitjana de bany s’allargarà fins al 5 d’abril i tots els caps de setmana d’abril i maig, fins que comenci la temporada alta el 29 de maig, i fins al 12 de setembre.

A causa de l’escassetat de sorra, es manté de moment el tancament d’una part de la platja de la Mar Bella per prevenció. En concret, la zona de la duna, que està senyalitzada. A la platja de Llevant ha calgut col·locar les guinguetes a la zona del passeig i de cara a la temporada alta de bany, es reubicarà la zona de la bany assistit de la Barceloneta a la platja de Sant Miquel.

La solució municipal a curt termini és l’aportació de nova sorra, com s’ha fet els darrers anys. Així ho va demanar l’Ajuntament a la reunió del passat 24 de març de la Comissió del Programa de Gestió Integrada del Litoral (PGIL), formada pel Ministeri per la Transició Ecològica, Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el consistori. El govern municipal reconeix que l’actual no és un bon model a mig i llarg termini per resoldre la falta recurrent de sorra i assegura que “continua treballant amb un grup d’experts” per aconseguir “un litoral resilient, adaptat a l’emergència climàtica i que permeti fer-ne una gestió més sostenible”.

Durant la temporada mitjana es posen en marxa les principals recomanacions per evitar la propagació de la Covid-19 a les platges, amb la reactivació del sistema de semàfors per consultar l’estat d’ocupació a temps real, el reforç dels elements comunicatius o els 20 informadors ambientals a peu de sorra, que aquesta temporada disposaran de tablets. A més, a partir d’aquest cap de setmana s’activen els principals serveis a les platges: el de salvament i socorrisme, els lavabos públics, les dutxes de reforç i les àrees d’usos per garantir la bona convivència entre usuaris.

La temporada alta començarà el 29 de maig. L’estiu passat la pandèmia va generar molta incertesa sobre l’ús que tindrien les platges, per la davallada turística i el major ús local. Finalment, però, les xifres van deixar clara una forta caiguda en la utilització del litoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa