Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La directora d’una escola de música es ‘cola’ en una roda de premsa de Vergés
  • CA

La desesperació en alguns sectors per culpa de les restriccions de la Covid-19 és tanta que es busca qualsevol escletxa possible per trobar resposta al neguit creixent. I això és el que intentava aquest dijous la Sara Codina, directora de l’Escola de Música Joan Llongueres de Barcelona. Casualment, i sense saber exactament com i per què, clicant enllaços des d’un xat de Whatsapp d’escoles de música, s’ha trobat dins d’una videoconferència per Zoom que era de fet la roda de premsa de la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper. La cita era per fer l’avaluació epidemiològica de la Covid-19 a Catalunya. Dins de la sala virtual, connectats, mig centenar de periodistes, personal de premsa del Govern, i en pantalla, Vergés i Sàmper. 

La Sara, enlloc de marxar s’ha quedat i ha decidit plantejar a l’espai de xat algunes preguntes, reclamant respostes per les escoles de música privades, que des del 29 d’octubre estan tancades. La moderadora del xat ha intervingut per informar-li que es tractava d’una roda de premsa i que només podien preguntar periodistes, tot i que podia romandre escoltant.

Des de l’inici de la pandèmia i durant l’estat d’alarma les rodes de premsa telemàtiques del Govern es fan a través de Zoom. Segons cada departament el mètode de participar-hi pot variar. En el cas de Salut, els periodistes reben l’enllaç a la sala i una contrasenya d’accés. A les de Presidència, més estricte, cada periodista rep al seu correu un document amb un mot de pas personal i es verifica la identitat abans de començar. A les d’Educació, en canvi, s’ha de sol·licitar acreditació i minuts abans s’envien les dades de connexió a través d’un grup de Whatsapp creat per a cada roda de premsa.

Entrada casual

En conversa amb ‘El Món’, la Sara explica que no sap ben bé com anat a parar a la roda de premsa: “Anava a fer el dinar pel meu fill i no sé com ens han passat un enllaç en el xat d’escoles de música, he clicat i m’he trobat en un Zoom i he pensat, ja hi que som, aprofitem l’oportunitat”. Els darrers dies la Sara ha iniciat una recollida de firmes a través de Change.org per reclamar solucions al tema de les escoles de música. “El dia 29 van tancar les activitats extraescolars, però el dilema que tenim nosaltres és que som centres docents, tenim el mateix pla d’obertura i els mateixos protocols que les escoles, Salut Pública sempre ens ha dit que no som de risc i a més treballem amb grups petits”, explica.

La Sara assenyala que mentre les escoles petites han d’estar tancades els conservatoris de música poden mantenir l’activitat. Com a directora d’escola de música privada considera que se’ls ha deixat de banda i reclama solucions perquè la situació actual els angoixa. L’escola que dirigeix la Sara la va fundar el seu rebesavi. Ella, a més de dirigir el centre —integrat a l’associació EMIPAC—, és alumna de piano.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa