Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Diputació rehabilitarà l’edifici ‘malalt’ de la Diagonal 10 anys buit
  • CA

La Diputació de Barcelona ha anunciat que rehabilitarà l’edifici de l’avinguda Diagonal número 233, afectat fa més d’una dècada pel síndrome de l’edifici malalt, per donar-hi usos propis, segons ha avançat betevé i han confirmat al TOT Barcelona fons de la institució. Els treballs per recuperar l’immoble, que està tancat des del 2008, començaran al llarg de l’any que ve, un cop s’hagi adjudicat el projecte de rehabilitació, que es licitarà en un parell de mesos.

L’edifici és propietat de la Diputació i inicialment va ser llogat per l’Ajuntament de Barcelona per instal·lar-hi la seu del departament d’Acció Social i Ciutadania. El 2008, diversos funcionaris van emmalaltir i van començar a queixar-se de mal decap, hipersensibilitat o fatiga crònica. Finalment es va detectar la presència d’un fong nociu per a la salut i es va optar per clausurar-lo després que el 2010 el consistori traslladés els treballadors.

Els veïns del Fort Pienc fa anys que denuncien que l’edifici està buit i reclamen que es destini a equipaments pel barri, una opció que la Diputació no ha contemplat en cap moment. Fonts de la institució han explicat a aquest diari que “l’ús de l’edifici no està delimitat, però formarà part del patrimoni d’equipaments de la Diputació i molt probablement serà un edifici comodí per organitzar formacions o fer actes institucionals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa