Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Covid-19 multiplica per tretze la seva incidència a Barcelona en un sol mes
  • CA

Cada dia de juliol es notifiquen 1.600 positius, mentre que en el mateix període de juny se’n confirmaven només 125, segons dades de l’Agència Pública de Salut de Barcelona. Unes xifres que fan que la incidència de la Covid-19 a la ciutat s’hagi multiplicat per tretze en només un mes. De fet, s’han confirmat 157.149 amb una prova PCR o test d’antígens des de l’inici de la pandèmia, de les quals, entre el 5 a l’11 de julioles van comptabilitzar 13.000 casos.

Segons les dades difoses aquest dimarts, els contagis setmanals a Barcelona situen la pandèmia a nivells inèdits si es té en compte que, amb l’historial d’incidència no s’havia superat mai abans el pic dels 7.000 positius. La setmana passada es van sobrepassar els 2.000 casos cada dia, tret el cap de setmana, en què els contagis detectats es van reduir lleugerament. I encara una altra xifra rècord, el 7 de juliol es van detectar 2.652 positius per covid-19 a la ciutat. Des de l’inici de la pandèmia no s’havia registrat mai un balanç diari tan elevat, atenent a les dades de l’Agència de Salut Pública.

I una altra dada rellevant és que ka positivitat de les proves fetes -tant PCR com test d’antígens- també registra xifres que feia mesos que no es donaven a Barcelona. La setmana del 5 a l’11 de juliol es van realitzar 63.560 PCR i tests d’antígens a la ciutat, un 20 % més que la setmana anterior. I d’aquestes, el 24,2 % va tenir un resultat positiu. La dada supera en prop de cinc punts la positivitat mitjana de la setmana anterior. Ara bé, cal tenir en compte que es va celebrar el festival Cruïlla, on es van arribar a fer 25.000 tests als assistents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa