Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Covid-19, a ratlla: els positius cauen a nivells postconfinament
  • CA

El nombre de casos de Covid-19 a Barcelona s’ha reduït a nivells que no es veien des de principis de juliol de l’any passat, poques setmanes després que s’acabés el confinament total de tres mesos decretat pel govern espanyol. En l’última setmana, a la capital catalana s’han detectat 932 positius, un 30% menys que la setmana anterior i pràcticament la meitat que fa un mes. L’acceleració de la vacunació i l’arribada del bon temps ha permès mantenir a ratlla el virus.

Per primera vegada en molts mesos, fins a set districtes de Barcelona estan per sota dels 100 casos setmanals, una fita que tampoc s’assolia des de l’estiu passat, just abans de l’inici de la segona onada –tot i que llavors no hi havia vacunes ni tampoc perspectiva de tenir-les–. Només l’Eixample (176), Horta-Guinardó (103) i Sant Martí (130) registren més d’un centenar de positius a la setmana, però la seva tendència és clarament a la baixa com a la resta de la ciutat.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, el risc de rebrot manté la caiguda de les últimes setmanes i se situa en 126 punts, mentre que la velocitat de contagi (Rt) ha baixat fins al 0,86, una xifra que, combinada amb una positivitat del 3,97% –percentatge de positius respecte al nombre total de PCR i testos ràpids fets–, permet a les autoritats sanitàries fer un rastreig més eficient dels positius i tallar les cadenes de transmissió amb més rapidesa. Així mateix, la pressió hospitalària segueix caient i hi ha 224 ingressats als hospitals barcelonins, uns 60 menys que fa dues setmanes, mentre que la mortalitat s’ha reduït a menys de la meitat amb nou defuncions en una setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa