Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La contaminació a Barcelona va caure un 28% durant l’any passat
  • CA

Els nivells de pol·lució registrats a Barcelona es van reduir un 28% en 2020 en comparació a l’any anterior “a causa de les restriccions de mobilitat i d’activitat econòmica” per combatre la pandèmia del coronavirus. Així ho indica l’anuari de la plataforma Contaminació Barcelona, impulsada per la Fundació ENT, que s’ha publicat aquest dilluns i que destaca que tant els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) com els de partícules (PM10) han aconseguit “valors mínims històrics” en 2020.

De fet, segons la plataforma, cap estació de mesurament a la ciutat ha superat aquest passat any els llindars de NO2 establerts per la Unió Europea (UE) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que recomanen màxims de 40 micrograms per metre cúbic d’aire.

A més, pel que fa a la contaminació acústica, l’estudi indica que el nivell de soroll durant la crisi ha baixat un màxim de 4,9 decibels, “aconseguint durant algunes setmanes nivells per sota dels màxims recomanats per l’OMS”. No obstant això, afegeix el treball, els nivells de soroll s’han recuperat “ràpidament”, i les últimes dades anuals publicades –corresponents al 2017– assenyalen que el 57% de la població viu per sobre dels llindars de soroll recomanats.

Totes aquestes dades han portat a la plataforma a afirmar que, amb les característiques de l’actual flota de vehicles a la capital catalana, el trànsit en dies laborables “hauria de decréixer un 12% respecte als nivells pre-crisis” per anar bé. Aquest descens és necessari, segons Contaminació Barcelona, per garantir que totes les estacions es mantinguin amb una mitjana anual en els valors de pol·lució “per sota dels nivells legals màxims establerts a la UE per al NO2”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa