Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra farà una nova campanya de testos ràpids abans de Nadal

La Cambra de Comerç de Barcelona promou una nova campanya de cribratges amb tests ràpids d’antígens entre el 22 i el 24 de desembre a sis centres comercials de l’àrea metropolitana: Glòries, Arenas, l’Illa, La Maquinista, Gran Via 2 i Màgic Badalona. L’objectiu de la campanya, segons ha explicat la Cambra, és “intensificar la detecció de casos positius i el rastreig dels seus contactes els dies previs a les celebracions de Nadal“. La iniciativa compta amb el suport de l’epidemiòleg del Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, i de l’investigador de la Universitat Rovira i Virgili Àlex Arenas.

La Cambra defensa l’ús dels tests ràpids per fer cribratges “massius i àgils que permetin tallar abans les cadenes de contagi”. La Cambra indica, però, que els tests ràpids “no són en sí una solució absoluta i sempre s’han d’acompanyar de mesures com la distància social, la higiene de mans, la ventilació i la reducció del màxim nombre possible d’assistent a les reunions”. En cas contrari, avisa, “poden induir a una sensació de falsa seguretat que a la llarga pot arribar a ser contraproduent”.

Complement a les mesures sanitàries

En aquest sentit, la Cambra diu que la voluntat de la nova campanya de cribratges és “complementar i reforçar les mesures que ja s’han recomanat per fer aquest Nadal el més segur possible i evitar una nova onada de covid-19”. D’altra banda, l’ens cameral també ha fet una crida a fer aportacions al seu Fons de Solidaritat, impulsat a l’inici de la pandèmia per destinar íntegrament a “accions per lluitar contra la covid-19”.

En aquest sentit, es vol utilitzar el fons per reduir el cost dels tests ràpids als punts habituals i fer-los més accessibles econòmicament als ciutadans. La Cambra també fa una crida a voluntaris per ajudar en la logística dels punts de tests ràpids que s’instal·laran entre el 22 i el 24 de desembre als centres comercials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa