La Cambra de Comerç de Barcelona promou una nova campanya de cribratges amb tests ràpids d’antígens entre el 22 i el 24 de desembre a sis centres comercials de l’àrea metropolitana: Glòries, Arenas, l’Illa, La Maquinista, Gran Via 2 i Màgic Badalona. L’objectiu de la campanya, segons ha explicat la Cambra, és “intensificar la detecció de casos positius i el rastreig dels seus contactes els dies previs a les celebracions de Nadal“. La iniciativa compta amb el suport de l’epidemiòleg del Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, i de l’investigador de la Universitat Rovira i Virgili Àlex Arenas.

La Cambra defensa l’ús dels tests ràpids per fer cribratges “massius i àgils que permetin tallar abans les cadenes de contagi”. La Cambra indica, però, que els tests ràpids “no són en sí una solució absoluta i sempre s’han d’acompanyar de mesures com la distància social, la higiene de mans, la ventilació i la reducció del màxim nombre possible d’assistent a les reunions”. En cas contrari, avisa, “poden induir a una sensació de falsa seguretat que a la llarga pot arribar a ser contraproduent”.

Complement a les mesures sanitàries

En aquest sentit, la Cambra diu que la voluntat de la nova campanya de cribratges és “complementar i reforçar les mesures que ja s’han recomanat per fer aquest Nadal el més segur possible i evitar una nova onada de covid-19”. D’altra banda, l’ens cameral també ha fet una crida a fer aportacions al seu Fons de Solidaritat, impulsat a l’inici de la pandèmia per destinar íntegrament a “accions per lluitar contra la covid-19”.

En aquest sentit, es vol utilitzar el fons per reduir el cost dels tests ràpids als punts habituals i fer-los més accessibles econòmicament als ciutadans. La Cambra també fa una crida a voluntaris per ajudar en la logística dels punts de tests ràpids que s’instal·laran entre el 22 i el 24 de desembre als centres comercials.

Nou comentari