Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La bretxa digital, principal causa de la doble velocitat de la vacunació a Barcelona

La bretxa digital i la falta de coneixements per demanar cites en línia són la principal causa de les diferències en la velocitat de vacunació que s’ha detectat a Barcelona, que afecta principalment a les zones més vulnerables. La regidora de Salut Gemma Tarafa, ha explicat que la vacunació avança a bon ritme a la capital catalana i que els efectes ja es noten en els indicadors epidemiològics, però ha reconegut que “no avança igual a tot arreu”.

De fet, segons les dades del departament de Salut, hi pot haver fins a 30 punts de diferència entre les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) on més població s’ha vacunat i les que menys. Les ABS de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i l’Eixample són les que van més avançades. Per això a Barcelona s’obriran 25 punts de suport per facilitar l’accés a la cita prèvia per a vacunar-se a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

Llista de centres on t’ajuden a demanar cita prèvia / Ajuntament de Barcelona

Acompanyar millor

“El més important és vacunar amb celeritat i cal acompanyar millor aquells territoris on es vacuna més a poc a poc”, ha assegurat Tarafa. Tot i això, la presidenta de l’ASPB, Carme Borrell, ha matisat que la diferència entre les zones més avançades en la vacunació i les més retardades es va reduint a mesura que creix l’edat: és de 30 punts en el grup 50-59 anys i de només 9 punts en els majors de 80. “Això vol dir que les vacunes sempre arriben, però a diferents velocitats”.

A banda de la bretxa digital, les dues altres principals causes d’aquesta doble velocitat són les barres lingüístiques o culturals i la por als efectes secundaris de la vacuna, aquesta última més residual. Segons Borrell, totes tres causes tenen un “transfons socioeconòmic” que destapa les desigualtats latents a Barcelona. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a juny 01, 2021 | 18:19
    Pol juny 01, 2021 | 18:19
    De la "bretxa" del vaccí d'AstraZeneca, no se'n parla mai. Aquest vaccí té un grau d'efectivitat molt més baix... i a sobre hi ha la possibilitat de patir uns trombes molt "rars".
  2. Icona del comentari de: Jaume a juny 02, 2021 | 06:18
    Jaume juny 02, 2021 | 06:18
    Si deixessin que la gent escollis la vacuna que es vol posar, aniríem molt més bé. Alguns ens neguem a sentir-nos com bens o porcs manegats pels amos (sobradament incompetents, per cert).

Nou comentari

Comparteix