Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’enderroc del Mercat de l’Abaceria avança a temps per acabar-se a l’estiu i deixar un solar tancat

El Mercat de l’Abaceria ja no es pot permetre més retards i l’Ajuntament n’és conscient. Per això, des del consistori asseguren que les tasques d’enderroc estan seguint els terminis de forma estricta i mantenen que durant el primer trimestre del 2020 podran començar les obres definitives –inicialment es preveien per la tardor de 2018– per finalitzar-les l’any 2022. L’enderrocament definitiu preveu acabar-se a l’estiu d’aquest any i deixar un solar tancat fins que s’iniciï la construcció del nou espai, tal com reclamaven els veïns i comerciants.

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha remarcat que mentre les obres segueixen el ritme que els pertoca “en paral·lel estem iniciant el projecte executiu del nou mercat” i ha recordat que el nou mercat el necessiten el veïnat i els paradistes, però també “els comerciants dels carrers del voltant”. Aquests últims van explicar al TOT Barcelona que el tancament de l’antic mercat s’ha convertit en una agonia per a ells davant la reducció de veïns que passegen per la zona. Molts d’ells han hagut de tancar el negoci.

Només quedarà l’estructura de metall

A mitjans de gener va iniciar-se l’enderroc i actualment s’estan tirant avall les parades per buidar l’interior del mercat. Els següents passos seran els de retirar la coberta, el sostre d’uralita, les parets i el paviment. Amb tot, quedarà només l’estructura metàlica de l’edifici, ja que està protegida patrimonialment. 

El pla és que es mantingui aquest element en el Mercat de l’Abaceria del futur, que tindrà dues plantes exteriors i dues de subterrànies. Així, a la planta baixa aniran els 43 paradistes que actualment ocupen una carpa del passeig de Sant Joan –acompanyats dels 13 que se situen a l’exterior– i al pis de dalt es col·locaran oficines i sales polivalents pel veïnat i les associacions culturals. A la zona del mercat, a més, hi haurà una nova zona dedicada a l’autoservei.

A baix es construirà un primer soterrani dedicat a fer d’aparcament amb 52 places i, en un segon nivell, magatzems del mercat i espais de reciclatge i càrrega i descàrrega per als proveïdors. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa