Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Audiència de Barcelona ordena reobrir el cas del trasplantament de fetge d’Abidal

La secció 10a de l’Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir les diligències del jutjat d’instrucció 28 de Barcelona en relació a la investigació sobre el trasplantament de fetge d’Éric Abidal, exjugador del Barça i actual secretari tècnic blaugrana. D’aquesta forma, s’estima el recurs presentat pel fiscal i l’Advocacia de l’Estat contra la interlocutòria d’arxiu dictada pel jutjat i s’ordena la reobertura de les actuacions per tal de practicar les diligències sol·licitades, com per exemple que declari el donant com a testimoni.

L’Audiència de Barcelona ha vist nous indicis en el cas i considera que no queda ben acreditada la identitat del donant, suposadament el cosí d’Abidal, i que hi ha “irregularitats i discrepàncies en l’historial clínic”. Per això, el tribunal demana que investigui un altre cop una conversa sobre el fetge de l’exfutbolista francès entre Sandro Rosell, llavors president del Barça, i un col·laborador seu al club.

L’octubre del 2018, el jutge que investigava el cas va desestimar la petició de la fiscalia de reobrir el cas. El ministeri públic havia demanat tornar a obrir la investigació al juliol, després que el diari El Confidencial publiqués unes converses telefòniques en què es deixava entreveure que Sandro Rosell admetia que havia adquirit un fetge il·legal per a Abidal. A la sol·licitud de reobertura, la fiscalia assegurava que en la documentació faltava la firma del donant, però es va poder comprovar que era un defecte d’una fotocòpia i que, per tant, la signatura era correcta.

El jutge també va concloure aleshores que no calia demanar una altra prova forense per determinar que la persona operada era el cosí d’Abidal, ja que en una primera petició les autoritats franceses ho havien desestimat perquè a França la venda d’òrgans no és delicte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa