Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament obre al públic 20.000 m2 del parc a les Glòries sense poder-lo inaugurar
  • CA

El calendari electoral inesperat per la convocatòria d’eleccions anticipades al Congrés per al 28 d’abril està fent que cada setmana s’estreni alguna obra acabada sense poder-ne fer cap inauguració, ja que ho prohibeix la llei electoral. La setmana passada va ser la reurbanització de l’avinguda Riera de Cassoles –fins fa uns dies, Príncep d’Astúries– entre Gràcia i Sant Gervasi. I aquest dissabte és una de les obres de més envergadura del mandat, la del parc de les Glòries, anomenat de la Canòpia. 

La primera fase d’aquest nou espai s’obre avui al públic a la zona on hi havia hagut els encants vells. Es tracta de la Clariana, un espai verd de 20.400 metres quadrats que ha costat 17,2 milions d’euros i que ja es pot començar a fer servir, mentre molt a prop continuen les obres polèmiques –adjudicades pel govern de Xavier Trias i readjudicades pel d’Ada Colau– dels túnels que han de permetre soterrar el pas del trànsit al lloc on hi havia una gran anella viària elevada. Es calcula que els túnels entraran en funcionament el primer trimestre del 2021.

A l’espai que s’estrena avui hi ha més de, a més a més de la gran clariana de gespa d’una hectàrea, més de 400 arbres, una rambla per passejar-hi, àrees de descans amb 175 seients, una zona de jocs infantils, una àrea per a gossos on els animals poden anar deslligats, un espai lúdic polivalent i 1,10 km de circuit esportiu, segons les dades difoses per fonts municipals.

El primer tram de la nova Meridiana, gairebé a punt

L’àrea se situa entre els carrers Cartagena i Independència i entre el carrer Consell de Cent i la Gran Via, a tocar d’on s’està acabant la reurbanització del primer tram de l’avinguda Meridiana, entre la plaça de les Glòries i el carrer Mallorca, amb una inversió d’11 milions d’euros per reformar 815 metres, amb una actuació sobre 43.600 metres quadrats.

Un tram de la nova Meridiana entre la plaça de les Glòries i el carrer Mallorca / Ajuntament de Barcelona

Un tram de la nova Meridiana entre la plaça de les Glòries i el carrer Mallorca / Ajuntament de Barcelona

Segons fonts municipals, “els pròxims dies” s’hauran acabat els treballs d’aquest tram que aspira a convertir el que fins ara ha sigut una “autopista urbana” en “un nou eix cívic on el verd, el vianant i la mobilitat sostenible siguin protagonistes”. S’ha donat més pes a l’arbrat, s’han ampliat voreres, s’ha reduït l’espai per als vehicles de motor i s’hi han posat carrils bici bidireccionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa