Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament blinda el futur de 51 cases de la muntanya de Montjuïc
  • CA

Un total de 51 habitatges del barri de la Font de la Guatlla, a la falda de la muntanya de Montujïc, tindran garantit el futur i la possibilitat de fer-hi obres de reforma i manteniment amb la modificació del Pla General Metropolità que s’està tramitant a l’Ajuntament i que ja s’ha aprovat inicialment. Segons fonts municipals, l’objectiu és que el barri “mantingui la seva essència i singularitat”. Per això el canvi de planejament allibera aquestes cases de la qualificació vigent de zona verda i vial, que fa que no tinguin garantida la continuïtat. 

Segons l’equip de govern d’Ada Colau, “la situació urbanística que condiciona avui dia el barri ve determinada per l’afectació del pla general metropolità del 1976 i una posterior modificació del 2004 sobre el turó de la Font de la Guatlla”. Amb aquesta normativa, fa uns deu anys es van produir les primeres expropiacions i van desaparèixar unes quantes cases del conjunt. I a les cases que queden, situades entre els carrers de la Dàlia, de la Guatlla i de Chopin, no s’hi poden fer obres de millora, sinó només de manteniment bàsic.

Entitats veïnals i l’Ajuntament han negociat durant mesos per “capgirar la situació” amb l’objectiu de “mantenir el que queda de barri, preservar-ne el paisatge i la memòria i corregir una injustícia històrica i un deute que la ciutat arrossega des de fa temps amb el Turó de la Guatlla”. 

La modificació del pla general metropolità s’ha aprovat inicialment per unanimitat en l’última comissió d’ecologia, urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament. Ara, el pla entra en el període d’exposició pública i després continuarà la tramitació amb el tràmit de l’aprovació provisional al consistori i el de l’aprovació definitiva a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, òrgan de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa