Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les Kellys protestaran davant del Grand Hotel Central per l’acomiadament de dues treballadores
  • CA

Les Kellys protestaran per l’acomiadament de dues companyes al Grand Hotel Central de Barcelona cada divendres fins al novembre, quan se celebrarà el judici, si l’establiment no les readmet a la plantilla. El col·lectiu de cambreres de pis d’hotels té previst plantar-se a l’entrada de l’hotel per oferir als vianants i clients un fullet informatiu en què expliquen què els va passar a les treballadores acomiadades i les que encara treballen a l’hotel que formen part del sindicat Kellys Catalunya.

“Benvolguts hostes, disculpin les molèsties. Estem lluitant pels nostres drets. Estem encantades d’informar que la direcció de Gran Hotel Central Barcelona, ​​on s’allotgen aquests dies, explota a les cambreres de pis”, es llegeix en el fullet.

També es detalla que les Kellys -acrònim de l’expressió Les que netegen, amb la qual el col·lectiu es reivindica- que continuen treballant al Gran Hotel Central “estan sent perseguides” perquè es vagin o es passin a una empresa externalitzada per continuar treballant a l’hotel. El sindicat alerta que es tracta de cessió il·legal.

“Demanem la dignitat i el respecte que mereixem com a treballadores. I no pararem de lluitar fins que el conflicte es resolgui i fins que les treballadores acomiadades per defensar els seus drets siguin readmeses i l’externalització de les activitats nuclears de l’hotel sigui completament eradicada”, conclou el fullet.

En declaracions a Europa Press, la portaveu del sindicat Kellys Catalunya, Vania Arana, defensa que han optat per aquesta mena de protesta per visibilitzar “el que succeeix a l’hotel” i fer-ho d’una manera propera oferint te a vianants i clients, que es poden seure a les taules que portaran cada divendres les Kellys.

“Estarem aquí fins que se celebri el judici o fins que les readmetin. Cada divendres, des de les 17.30 fins a les 20 hores. I esperem que les persones que s’allotgin a l’hotel, quan s’assabentin, posin les seves queixes tant a la direcció com a Tripadvisor “, ha explicat Arana.

L’hotel

El Grand Hotel Central Barcelona, ​​del grup Únic Hotels, ha destacat que l’acomiadament d’una treballadora -el sindicat Kellys Catalunya subratlla que s’han acomiadat a dues persones- és un “assumpte sub-iudice“, ja que està pendent de judici.

En un comunicat del grup Únic Hotels el grup ha explicat que “es va limitar a amortitzar un lloc de treball, ha pagat la indemnització legal i ho ha fet conforme a dret”. “No hi ha cap relació entre la sindicació de cap treballador amb la relació laboral que mantingui o pugui mantenir amb l’hotel, i la treballadora està treballant amb total normalitat en un altre hotel que no és del nostre grup”, ha sostingut.

Sindicat de kellys de Catalunya

El sindicat creat per les Kellys catalanes a mitjans de setembre de 2018, Kellys Catalunya, ja suma un centenar d’afiliades i Arana ho ha valorat com “una realització grupal” de treballadores organitzades i ha ressaltat que s’hagi aconseguit en tan poc temps.

Les Kellys es van constituir com a sindicat per acabar amb la cessió il·legal d’empreses i la sobrecàrrega de treball en el sector turístic de Catalunya, i fer-ho a través de la seva participació en el diàleg social. Pocs dies després del seu naixement van crear la seva primera secció sindical a l’hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa