Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les Kellys protestaran davant del Grand Hotel Central per l’acomiadament de dues treballadores

Les Kellys protestaran per l’acomiadament de dues companyes al Grand Hotel Central de Barcelona cada divendres fins al novembre, quan se celebrarà el judici, si l’establiment no les readmet a la plantilla. El col·lectiu de cambreres de pis d’hotels té previst plantar-se a l’entrada de l’hotel per oferir als vianants i clients un fullet informatiu en què expliquen què els va passar a les treballadores acomiadades i les que encara treballen a l’hotel que formen part del sindicat Kellys Catalunya.

“Benvolguts hostes, disculpin les molèsties. Estem lluitant pels nostres drets. Estem encantades d’informar que la direcció de Gran Hotel Central Barcelona, ​​on s’allotgen aquests dies, explota a les cambreres de pis”, es llegeix en el fullet.

També es detalla que les Kellys -acrònim de l’expressió Les que netegen, amb la qual el col·lectiu es reivindica- que continuen treballant al Gran Hotel Central “estan sent perseguides” perquè es vagin o es passin a una empresa externalitzada per continuar treballant a l’hotel. El sindicat alerta que es tracta de cessió il·legal.

“Demanem la dignitat i el respecte que mereixem com a treballadores. I no pararem de lluitar fins que el conflicte es resolgui i fins que les treballadores acomiadades per defensar els seus drets siguin readmeses i l’externalització de les activitats nuclears de l’hotel sigui completament eradicada”, conclou el fullet.

En declaracions a Europa Press, la portaveu del sindicat Kellys Catalunya, Vania Arana, defensa que han optat per aquesta mena de protesta per visibilitzar “el que succeeix a l’hotel” i fer-ho d’una manera propera oferint te a vianants i clients, que es poden seure a les taules que portaran cada divendres les Kellys.

“Estarem aquí fins que se celebri el judici o fins que les readmetin. Cada divendres, des de les 17.30 fins a les 20 hores. I esperem que les persones que s’allotgin a l’hotel, quan s’assabentin, posin les seves queixes tant a la direcció com a Tripadvisor “, ha explicat Arana.

L’hotel

El Grand Hotel Central Barcelona, ​​del grup Únic Hotels, ha destacat que l’acomiadament d’una treballadora -el sindicat Kellys Catalunya subratlla que s’han acomiadat a dues persones- és un “assumpte sub-iudice“, ja que està pendent de judici.

En un comunicat del grup Únic Hotels el grup ha explicat que “es va limitar a amortitzar un lloc de treball, ha pagat la indemnització legal i ho ha fet conforme a dret”. “No hi ha cap relació entre la sindicació de cap treballador amb la relació laboral que mantingui o pugui mantenir amb l’hotel, i la treballadora està treballant amb total normalitat en un altre hotel que no és del nostre grup”, ha sostingut.

Sindicat de kellys de Catalunya

El sindicat creat per les Kellys catalanes a mitjans de setembre de 2018, Kellys Catalunya, ja suma un centenar d’afiliades i Arana ho ha valorat com “una realització grupal” de treballadores organitzades i ha ressaltat que s’hagi aconseguit en tan poc temps.

Les Kellys es van constituir com a sindicat per acabar amb la cessió il·legal d’empreses i la sobrecàrrega de treball en el sector turístic de Catalunya, i fer-ho a través de la seva participació en el diàleg social. Pocs dies després del seu naixement van crear la seva primera secció sindical a l’hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa