JxCat recrimina Colau que reculli un premi mèrit de Trias

Barcelona ha rebut un premi per la regulació de l’accés al Park Güell, dissenyada durant el mandat de l’alcalde convergent

JxCat ha recriminat l’Ajuntament que no hagi convidat l’exalcalde Xavier Trias a l’entrega del premi internacional que ha rebut Barcelona per la regulació de l’accés del Park Güell. Trias va ser el responsable de posar en marxa la mesura l’any 2013, que va permetre reduir més d’un 60% el nombre de visitants del famós parc. El portaveu del grup municipal, Jordi Martí, ha recordat que els comuns van proposar el 2015 que el Park Güell tornés a ser “d’accés lliure i gratuït”.

L’Ajuntament de Barcelona ha guanyat el premi World Responsible Tourism Awards a la millor iniciativa de gestió turística pel projecte de regulació de visitants al Park Güell, un guardó que reconeix les iniciatives i bones pràctiques en matèria de turisme que són replicables a altres ciutats del món. Fins a Londres han viatjat el regidor de Turisme, Xavier Marcé, i el del districte de Gràcia, Eloi Badia.

“En realitat, qui hauria d’haver anat a buscar aquest guardó a Londres en nom de la ciutat és l’alcalde Xavier Trias, ja que va ser el seu govern, l’octubre del 2013, qui va posar en marxa el projecte”, ha lamentat Martí. En aquella època el parc rebia 9 milions de visitants anuals, uns 25.000 al dia. Després de les restriccions i de cobrar per l’accés, la xifra es va reduir fins als poc més de 2 milions.

El govern municipal posa en valor el seu projecte

En una nota de premsa, l’Ajuntament ha posat en valor el pla actual de reducció d’impacte del turisme als entorns del parc: “La reducció de l’impacte de la massificació al parc i entorns és un dels objectius principals del Pla Estratègic del Park Güell que s’està desplegant des de 2017, malgrat que l’accés a una zona de la part monumental es regula des de l’any 2013”. “El Pla Estratègic ha permès treballar en tot l’àmbit del parc i els barris de l’entorn per incrementar-ne l’ús social”, argumenta.

El regidor de Turisme, Xavier Marcé, ha remarcat en recollir el premi “la rellevància que es reconegui internacionalment la gestió de l’Ajuntament de Barcelona en l’àmbit turístic com una experiència de referència per a d’altres ciutats del món”. Per la seva banda, Eloi Badia ha destacat la necessitat de gestionar l’afluència de visitants “en un parc que té un valor patrimonial molt important però que també és un pulmó verd de més de 9 hectàrees, amb usos veïnals que cal preservar i potenciar”.

Nou comentari