Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat reclama un homenatge als velers i velluters immolats el 1714
  • CA

El grup de JxCat ha demanat al govern municipal que reconsideri la negativa de la ponència del Nomenclàtor i accepti homenatjar als velers i velluters que es van immolar l’11 de setembre de 1714 durant la defensa de Barcelona. El portaveu de JxCat, Jordi Martí, ha reclamat des del Baluard del Migdia que l’Ajuntament atengui la petició del Col·legi de l’Art Major de la Seda i posi una placa de memòria al tram de Muralla de Mar per commemorar la gesta.

Martí, que ha estat acompanyat pel secretari general del Col·legi d’Art Major de la Seda, Andrés Borao, i per l’arxiver i historiador Víctor Mata, ha presentat una iniciativa per recuperar la memòria dels velers i els velluters. El 2016, el col·legi va entrar una iniciativa a la Ponència del Nomenclàtor per honorar els velers i velluters caiguts en la defensa de Barcelona. Fins i tot van començar a treballar en el projecte, però tot es va aturar de cop.

Més de tres anys de silenci

Des de finals del 2017 no hi havia hagut cap novetat, fins que a principis de març la Ponència del Nomenclàtor va desestimar la petició del Col·legi d’Art Major de la Seda perquè a Barcelona ja hi ha “altres senyalitzacions de Memòria que expliquen aquests fets històrics en general i estan prou representats a la ciutat”. JxCat ha demanat al govern municipal que reconsideri la negativa i s’avingui a homenatjar els dos gremis. 

És just que es reconegui aquesta memòria històrica, la del velers i velluters caiguts al Baluard del Migdia”, ha explicat el secretari general del col·legi, “com del conjunt del patrimoni corresponent a aquesta època que encara hi ha a la ciutat, i com és la casa del Gremi de Velers, que s’aixeca a la Via Laietana amb el carrer Sant Pere més Alt, i que és l’únic edifici gremial del tèxtil que queda”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa