Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat demana a Colau més consignes i dutxes per a les persones sense llar
  • CA

El grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha demanat al govern d’Ada Colau que ampliï el servei de consignes i l’espai de dutxa i descans per a les persones sense llar. La regidora de benestar del grup, Neus Munté, defensarà aquesta proposició a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, que reclama realitzar tots els esforços possibles per poder oferir més espais descentralitzats per la ciutat en el marc d’excepció de la pandèmia. La iniciativa de JxCat té com a objectiu donar resposta a les necessitats de les persones en situació de sensellarisme a Barcelona i que, a causa de la crisi derivada de la covid, tenen menys espais on resguardar-se.

“Atès que ens trobem en ple mes de desembre, amb baixes temperatures que dificulten encara més la vida al carrer, i que farà més fred els pròxims mesos, és important que les persones sense llar, que només tenen les pertinences que poden carregar, disposin d’un lloc on guardar la documentació i objectes personals”, ha manifestat Munté.

Actualment, aquestes persones només poden deixar les pertinences a les consignes del Centre de dia de Nou Barris o bé a Arrels Fundació on, durant aquest 2020, han guardat les pertinences de més de 400 persones. Abans de la pandèmia, aquestes persones podien descansar en espais públics com biblioteques, on ara no poden accedir per les restriccions contra la pandèmia.

En concret, la proposició del grup reclama al govern municipal ampliar el 2021 el servei de consignes per tal que les persones sense llar puguin guardar les pertinences i realitzar tots els esforços possibles per oferir més espais de dutxa, consigna i descans descentralitzats de manera excepcional pels primers mesos de 2021 i de cara a fer front a la pandèmia del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa