Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acusen d’intent d’homicidi als que van cremar una furgoneta de la Urbana
  • CA

La jutgessa acusa d‘intent d’homicidi en grau de temptativa, organització criminal, manifestació il·lícita, desordres públics, atemptat contra l’autoritat, incendi i danys al grup de vuit persones vinculades a la crema d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la Rambla, durant les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél, el 27 de febrer de 2021.

Segons la interlocutòria, a la qual ha tingut accés elDiario.es, la jutgessa assenyala els arrestats en el marc de les jornades de protesta contra l’empresonament d’aquest raper. De fet, quatre d’ells continuen en presó preventiva d’aleshores, ja fa un any. No obstant això, no s’ha pogut identificar la persona concreta que hauria encès la bengala i l’hauria llençat contra el cotxe policial, malgrat les investigacions dutes a terme per part dels Mossos d’Esquadra.

Al novembre, la mateixa jutge va decretar la seva llibertat sota fiança als investigats si abonaven el pagament de 40.000 a 45.000 euros. L’Audiència de Barcelona, però, ha rebaixat la quantitat als 15.000 i 20.000 euros, unes xifres que els empresonats de forma preventiva estan tractant de reunir. Aquest dimarts es faran les declaracions indagatòries i formalment es comunicarà el processament als imputats.

Aquella jornada de protestes els Mossos d’Esquadra van detenir cinc homes i una dona de nacionalitat italiana, una altra dona de nacionalitat francesa i una vuitena de nacionalitat espanyola, tots ells vinculats al moviment anarquista, assegura la policia catalana. En el moment de la detenció els Mossos d’Esquadra van afirmar que tots vuit formaven un grup “violent i organitzat”. La magistrada també ha tingut en compte un informe dels Bombers de Barcelona que indica que el risc de l’incendi per a la vida de l’agent de la Guàrdia Urbana que va haver de fugir del vehicle va existir “però va ser baix”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa