Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Jutgen un mosso per barallar-se amb un home que no complia el confinament
  • CA

L’Audiència de Barcelona serà l’escenari aquest dimarts del judici contra un agent dels Mossos d’Esquadra que es va barallar amb un home que no complia el confinament domiciliari a Barcelona. El policia està acusat d’un delicte lleu de lesions i el veí d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat i de dos de lesions.

Segons figura en l’escrit d’acusació del fiscal recollit per Europa Press, els fets haurien tingut lloc el mes d’abril del 2020, quan una patrulla va detectar que un home estava fora del seu domicili, just davant de l’edifici, malgrat que les restriccions sanitàries de confinament per la pandèmia del coronavirus no ho permetien.

Els agents van cridar-li l’atenció i quan li van demanar a l’home que s’identifiqués, ell es va negar a fer-ho. Va ser aleshores quan un dels policies hauria reaccionat violentament dirigint-se al ciutadà com a “moro tonto de mierda”. Segons l’informe del fiscal, després d’aquestes paraules, el veí va escopir a l’agent i va tornar cap al seu domicili mentre deia: “¡Ahora os voy a pegar el virus, maderos!”.

Detenció complicada

Un dels policies va aconseguir aturar la porta de l’edifici abans que aquesta es tanqués i, a base de puntades de peu i empenta, els efectius van aconseguir accedir a l’immoble i el policia ara acusat va propinar-li un cop de puny a la cara a l’home. Els agents van procedir a reduir aleshores el veí per detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat, però aquest va reaccionar “violentament” i va provar de desfer-se dels policies amb puntades de peu i cops de mà, requerint la patrulla la presència de quatre mossos més per poder-lo finalment reduir.

El ministeri públic demana per a l’home nou mesos de presó i una multa de 800 euros per un delicte d’atemptat contra l’autoritat i uns altres dos lesions. Per a l’agent dels Mossos d’Esquadra acusat, el fiscal reclama una multa de 900 euros per un delicte lleu de lesions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa