Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutge nega la violència dels votants de l’1-O contra la policia
  • CA

El magistrat del jutjat número 7 de Barcelona Francisco Miralles ha negat que els votants exercissin la violència contra la policia durant l’1-O. El jutge ha rebutjat investigar un grup de persones per un delicte de resistència passiva greu a l’autoritat, tal com sol·licitava el Sindicat Professional de Policia, segons informa l’ACN. Ho ha argumentat amb una crítica als polítics, a qui ha acusat de traslladar el conflicte al carrer. Acusar els votants de violència seria com “traslladar-los la responsabilitat del fracàs de les institucions públiques”. 

Segons Miralles, els votants de l’1-O van ser les “víctimes” de la “confrontació generada pels propis poders públics, traslladant al carrer el que hauria de resoldre’s en les institucions estatals i autonòmiques”. Després d’analitzar les gravacions presentades al jutjat, el magistrat no hi veu “cap tipus d’escomesa” dels votants, sinó una actitud “passiva” davant la policia. 

Pel jutge l’1-O es redueix a un “evident conflicte de preteses legitimitats”, motivat pels “missatges totalment contradictoris” als ciutadans sobre anar a votar o no procedents dels polítics. “Les institucions van emetre missatges totalment antagònics sobre la qüestió, obligant els ciutadans a prendre partit per una de les opcions”, ha continuat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa