Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A judici una empresa ‘delivery’ que tenia repartidors com a falsos autònoms

L’empresa de repartiment a domicili Stuart s’enfronta aquest dimecres a un judici per la utilització de 108 repartidors com a falsos autònoms a Barcelona. Els responsables de la multinacional francesa s’asseuran al banc dels acusats del Jutjat Social 18 de Barcelona després que Inspecció de Treball interposés una denúncia en constatar la situació irregular en la qual es trobaven els treballadors de la companyia a la capital catalana.

La investigació va iniciar-se arran de les queixes formals presentades per la plataforma RidersxDerechos a Inspecció de Treball. En aquesta denúncia es detallava la situació dels 108 repartidors que van treballar per Stuart a Barcelona entre l’abril del 2016 i el gener del 2019. Les auditories i inspeccions realitzades durant aquest temps per l’organisme consideren acreditat que l’empresa va utilitzar els empleats afectats com a falsos autònoms i que els hauria d’haver contractat en plantilla de manera ordinària. Fruit d’aquestes indagacions també es va detectar que Stuart tenia gairebé 400 treballadors en la mateixa situació a Madrid.

Més de 237.000 euros

En aquest procediment judicial que se celebrarà demà, la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) reclama a la companyia francesa el pagament de més de 237.000 euros, que correspondrien al total de cotitzacions no abonades durant els prop de tres anys d’activitat presumptament fraudulenta. “Inspecció de Treball ha acreditat que va ser l’empresa qui determinava en tot moment horaris i torns, així com totes les característiques essencials sobre la prestació de serveis, aplicant, a més a més, mecanismes de control i sanció per a aquells repartidors que incomplien les directrius traslladades per l’empresa”, apunta Pau Estévez, advocat de Col·lectiu Ronda que representa una part dels repartidors afectats.

Segons dades facilitades pel sindicat UGT, tres de cada quatre repartidors segueix ostentant encara la condició d’autònom malgrat l’aprovació durant l’any 2021 de l’anomenada Llei Rider, que havia de regular l’activitat dels treballadors d’empreses de repartiment a domicili com Glovo o Deliveroo a l’estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix