Dissabte de protesta al centre de Barcelona. La Marea Pensionista s’ha mobilitzat contra el projecte de Llei de reforma de les pensions, que encapçala el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá. 500 persones han fet una marxa des de la plaça de Catalunya fins a la plaça de Sant Jaume, segons la Guàrdia Urbana.

L’objectiu ha estat fer soroll al centre de poder de la ciutat, per reclamar a la Generalitat i a l’Ajuntament que vetllin pels seus drets i els defensin a Madrid, on el govern espanyol haurà de decidir finalment quina mesura tira endavant, condicionat, això sí, per Brussel·les, que és l’encarregada de lliurar els fons europeus.

“La teva pensió és un dret, no un regal”, denunciaven els manifestants, a través de les seves pancartes. Consideren que el projecte d’Escrivá planteja una retallada a les seves pensions. De totes maneres, el ministre ha assegurat que és “absolutament fals” que això sigui així.

El conflicte rau en la voluntat de l’executiu espanyol d’ampliar el còmput d’anys a efectes de comptabilitzar la prestació que el jubilat finalment hauria de rebre. Això, a la pràctica, suposaria una reducció de les cotitzacions, ja que, normalment, cap al final de la vida laboral es percep un salari més elevat, que es veuria infrarepresentat si el període de comptabilització augmenta, ja que suposaria incloure en el càlcul final períodes de menys cotització per a la majoria de la societat. De totes maneres, la proposta del ministeri d’Escrivá encara no està concretada i caldrà veure què passarà.

El moviment pensionista ha alertat de la “cascada de noves retallades que, de confirmar-se, deixen pàlids als de la reforma de 2013”, ha denunciat l’entitat en un comunicat. En aquest sentit, han demanat al govern espanyol que el projecte de llei que estan elaborant no vagi en la línia d'”empobriment i privatització” de les pensions.

A més de Barcelona, la Marea Pensionista ha convocat diverses manifestacions arreu de Catalunya i Espanya.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jubilat a novembre 13, 2021 | 19:55
  Jubilat novembre 13, 2021 | 19:55
  Certament, ho tenim magre, companys. Els nostres anomenats representants ho volen tot per a ells.
 2. Icona del comentari de: Ich verstehe nur Bahnhof a novembre 13, 2021 | 21:52
  Ich verstehe nur Bahnhof novembre 13, 2021 | 21:52
  Algú entén el que diu aquesta pancarta ?
 3. Icona del comentari de: Català a novembre 14, 2021 | 10:13
  Català novembre 14, 2021 | 10:13
  Jo , la veritat, no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa