Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Josep Bou és el propietari del local d’una associació cannàbica
  • CA

El líder del grup del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, té un local llogat a una associació cannàbica anomenada Slam Dank Cannabis Club Barcelona. Està situada als baixos d’un edifici del Guinardó. Ho ha comprovat el TOT Barcelona al registre de la propietat: el local és de l’empresa Bahia Franc SL, que el mateix Bou fa constar com seva –n’és l’administrador únic– en la seva declaració de béns a l’Ajuntament com a regidor, a principi del mandat.

En declaracions al Nació Digital, Bou assegura que no sabia “exactament” quina era la posició durant el mandat passat del PP, el seu actual grup, respecte el pla barceloní de regulació dels establiments per a fumadors. És a dir, a Bou no li constava que el PP critiqués durament la normativa impulsada pel govern d’Ada Colau. “Converteixen Barcelona en cànnabis-friendly, i aquest no és el model del Partit Popular”, va expressar l’exregidor Javier Mulleras l’any 2016. 

L’actual líder dels populars, però, no hi troba problemes mentre tots els permisos estiguin en regla. Una condició que fonts municipals han confirmat al TOT Barcelona, ja que han detallat que des del juny de 2018 hi ha una llicència aprovada de consumició de cànnabis en aquell local. Així i tot, Bou ha precisat que té l’espai arrendat des del 2017 per 875 euros. La propietat de l’immoble està a nom de la seva empresa immobiliària, Bahia Franc SL. De fet, el local està als baixos del número 288 de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, però la resta de l’edifici que hi queda a sobre també és propietat de Bou. 

Relació amb els veïns

Un altre dels punts que defensa Bou al Nació Digital és que “no comporta cap problema per als veïns”. Una afirmació que genera tibantor amb el pensament d’alguns ciutadans que cohabiten al voltant. De fet, aquest matí, una veïna del bloc que també és propietat de Bahia Franc, i que prefereix mantenir-se en l’anonimat, ha assegurat al TOT Barcelona que “és insuportable”. Ella, que viu a l’edifici construït a sobre del club cannàbic, es queixa de “sorolls a la nit, quan l’associació tanca” i “baralles al carrer”. I afegeix: “és impossible no assabentar-se que hi ha una cannàbica quan em piquen constantment perquè s’equivoquen”.

El cert, però, és que no tots els veïns pensen igual. Mentre alguns assenyalen que per ells no els suposa cap greuge, d’altres mencionen que el soroll, a vegades, sí és molest.

Funcionament regulat

Aquest diari ha visitat l’espai propietat de Josep Bou i ha confirmat que el funcionament és l’adequat, almenys de portes enfora. Després d’entrar per una porta neutra, sense indicacions més que la paraula “timbre”, hi ha una recepció. En aquest punt d’informació t’expliquen que no es pot aconseguir cànnabis ni entrar a la zona de consum si no es compleix la primera norma de l’associació: que t’hi porti un soci i actuï com a aval.

Així funcionen les cannàbiques que segueixen la normativa, tot i que a Ciutat Vella n’hi ha que se la salten. Són les que busquen turistes amb recaptadors, especialment a la Rambla, i si les enxampen, després d’una investigació de la Guàrdia Urbana, queden precintades i tancades. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa