Josep Bargalló: “És evident que el Saló de l’Ensenyament s’ajornarà”

El conseller d'Educació diu que la suspensió depèn de Fira de Barcelona

La celebració del Saló de l’Ensenyament, en dubte. Després de la negativa del Departament d’Educació d’assistir-hi, el mateix conseller considera que és “evident” que el Saló no se celebrarà. Ho ha explicat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio: “El Saló de l’Ensenyament l’ha de suspendre o no Fira de Barcelona, però sense la participació del departament i com que els centres escolars no hi portaran alumnes, és evident que se suspendrà”.

La notícia arriba després que Fira de Barcelona hagi començat a estudiar si ajornar o cancel·lar el Saló de l’Ensenyament per por al coronavirus. Fonts de la Fira han informat que podrien posposar el Saló a finals d’abril o principis de maig. La decisió dependrà de les converses entre la institució els departaments d’Ensenyament i Salut, segons fonts de la Fira.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat dels contactes amb la Fira sobre la possible cancel·lació del Saló. Sobre la suspensió definitiva, fonts de la Fira apunten que “no tindria gaire sentit celebrar-lo més enllà del maig”, ja que el període de preinscripcions a universitats, escoles o cursos de Formació Professional haurà acabat. Així, l’objectiu d’orientació acadèmica del Saló quedaria incomplet.

La decisió no es prendrà sense abans consensuar-la entre els dos departaments, la Fira i les universitats, segons fonts de la institució

Nou comentari