Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘Joc de Cartes’ del cafè aterra a Barcelona
  • CA

Cafè amunt i cafè avall. Així viuen moltes persones amants d’aquesta beguda el seu dia a dia. Ara, els més fans podran tastar-ne molts de diferents al Barcelona Coffee Awards, la celebració dels cafès d’especialitat que es fa de la mà dels millors cambrers i cafeteries de la ciutat i d’Europa.

Tal com passa al concurs televisiu de TV3, els pròxims 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre a la Nau Bostik del barri de la Sagrera hi haurà un ‘Joc de cartes” però de cafès. L’objectiu, segons els organitzadors, és “promoure una cultura del cafè que aposta per empreses d’impacte social positiu i net” i que “lluiten contra el treball forçós infantil en les plantacions de cafè i comercialitzen un producte responsable amb el medi ambient”.

Diverses cafeteries participaran de la ‘festa del cafè’. Entre elles hi haurà algunes de les que formen el Barcelona Coffee Guide, un mapa amb més de 450 locals dins l’àrea metropolitana de Barcelona i 2.000 establiments més arreu del món.

En joc, el millor cafè de la ciutat

Entre múltiples activitats, el Barcelona Coffee Awards pretén triar els millors professionals i negocis del sector cafeter. Així, es lliuraran 16 premis, entre els quals destaquen el de ‘Millor Cafeteria’, ‘Millor Restaurant’, Millor Torrador’ i ‘Millor Barista’.

Tot i que hi haurà un jurat format per professionals, els organitzadors destaquen, també, el paper del públic assistent al festival: “Tant el públic com els professionals assumiran el paper de jutge en aquesta cerimònia”. Els amants del cafè, a més, podran tastar entre els 30 expositors que hi haurà al festival.

‘Latte art’ en directe

Més enllà dels premis, aquest festival del cafè opta per 3 dies de contínues activitats. Es podrà gaudir de tastos, espectacles amb realitat virtual, talles i campionats de latte art -l’art de dibuixar formes a la capa superior d’una tassa de cafè-.

Entre les xerrades que hi ha programades, Manuela Fensore i Carmen Clemente, ambaixadores del Gruppo Cimbali, realitzaran una masterclass encarada tant a principats com a experts de la restauració, amb l’objectiu d’entendre com es pot dibuixar en una tassa de cafè.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa