Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Padrós: “La gent pensa que amb un test d’antígens negatiu ja es pot treure la mascareta”
  • CA

Continuen pujant els contagis per Covid-19 a Catalunya en ple estiu, amb mobilitat i amb programació cultural i d’oci en marxa. En aquest context, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha fet una crida a la ciutadania a “la responsabilitat individual i col·lectiva” i ha demanat a les administracions que “enviïn missatges clars a la ciutadania i no contradictoris”.

De fet, Padrós, que ha remarcat que els metges són partidaris de l’ús de test d’antígens i de donar-ne accés massiu a la població, ha volgut incidir en el fet que es pot confondre el resultat i abaixar la guàrdia: “Estem veient moltes trampes amb els tests d’antígens, perquè si no expliquem bé que també hi ha falsos negatius, acaba essent un passaport enganyós. La gent es pensa que amb un test d’antígens negatiu ja es pot treure la mascareta, i això és un error greu”, ha dit en una entrevista a Rac1.

En aquest sentit, Padrós ha reclamat a les autoritats “d’aquí i d’allà” que els missatges siguin “clars, pedagògics i no contradictoris”. I ha posat un exemple: “És obvi que quan ens diuen que ens podem treure la mascareta al carrer al final traslladem un missatge de normalitat que no hi és, la pandèmia no s’ha acabat, la podrem tenim més controlada a finals d’any, però fins que no arribem a la immunitat de grup a Catalunya, Europa i el món, no serà possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa