Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’últim regal de Jango Edwards a Barcelona després d’anunciar que té càncer
  • CA

El reputat pallasso nord-americà Jango Edwards deixava al món de la cultura circense sense paraules aquest dilluns després d’anunciar que té un càncer terminal. L’artista -que va retirar-se dels escenaris fa dos anys i està instal·lat a Barcelona– va confirmar la notícia en declaracions a TV3, on també va anunciar que deixava un llegat molt especial en forma de regal per a la ciutat que l’acollit en aquesta darrera etapa de la seva vida.

Aquest és el meu últim any a la vida, m’estic morint. Tinc càncer, és per això que tinc la mà i el cap així. Però no m’importa perquè la mort és inevitable. I com que m’estimo aquesta ciutat li vull fer aquest regal: un mes amb 22 espectacles de pallassos d’arreu del món“, anunciava Edwards. El pallasso nord-americà feia referència al Festival of Fools, un certamen que enguany se celebrarà a la capital catalana del 2 de setembre al 2 d’octubre i que comptarà amb la participació de grans artistes de renom d’aquest sector i de les arts circenses.

Un cartell ple d’estrelles

La programació del festival d’aquest 2022 comptarà amb una bateria de propostes àmplia i variada entre les quals destaquen quatre espectacles de sala, vuit gales d’artistes internacionals, dos masterclass obertes, quatre cercaviles, un acting de carrer i un programa paral·lel de cinema. Pel que fa als artistes que hi actuaran, pels diferents escenaris hi passaran noms de la talla de Leo Bassi, Johnny Melville, Tortell Poltrona, Pepa Plana, Nola Rae, Fools Brothers, Jeroen van der Lee, Tanja Simma i el mateix Jango Edwards, que s’acomiadarà d’aquesta manera del públic.

També es programaran fins a 14 actuacions a preus populars que tindran lloc en cinc teatres de la ciutat: El Cercle de Gràcia, Lluïsos de Gràcia, Lluïsos d’Horta, Foment Hortenc i La Gleva Teatre. En aquest sentit, el certamen proposa activitats gratuïtes com una sessió inaugural amb Leo Bassi a la Barceloneta aquest diumenge, quatre desfilades de carrer de la Fools Militia, la presentació del llibre ‘Amsterdam’s Compleat Fools’, una gran cloenda a la plaça del Nord i la mostra de pel·lícules Festival of Fools al Centre Cívic Drassanes.

Cal recordar que aquest certamen està organitzat pel Nouveau Clown Institut, una xarxa global amb més de 4.000 membres, i compta amb la col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya i el suport de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa