Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen com diagnosticar la Covid-19 a partir de la tos i la veu dels pacients
  • CA

UN nou projecte col·laboratiu, impulsat pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i liderat per l’investigador català Brian Subirana, vol dissenyar una eina automàtica que ajudi al diagnòstic de la Covid-19 mitjançant intel·ligència artificial i amb un innovador abordatge: la tos i la veu de les persones. En la recerca també col·laboren l’Institut Català de la Salut i l’IDIAP Jordi Gol i Gurina.

L’estudi es basa en la participació voluntària de milers de persones de diversos països amb l’objectiu d’aconseguir algoritmes de reconeixement amb l’ús de la intel·ligència artificial. L’IDIAP Jordi Gol i Gurina i L’Institut Català de la Salut (ICS) estan ja realitzant aquesta tasca de captació de participants i ja se n’estan recollint les primeres mostres.

Als pacients se’ls ofereix participar en la investigació, que recopila les dades de manera anònima a través de tres registres de tos o tos forçada i un de veu (comptant de l’1 al 10) i enviant-ho per WhatsApp a un telèfon durant 14 dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa