Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
S’inunden dos pisos més per unes obres desastroses en ple confinament
  • CA

Els veïns de l’edifici del número 13 del carrer Còdols, al barri Gòtic, tornen a posar el crit al cel. I no és contra el clima, sinó contra l’empresa propietària de tot el bloc que clamen indignats. És la segona vegada durant aquest confinament que la pluja es filtra als pisos d’aquesta finca a causa de les obres de la propietat, la promotora immobiliària francesa Spirit Reim, i els inunda. El primer agreujat va ser l’Antonio, llogater del seu pis des de fa 35 anys, com va explicar TOT Barcelona. Avui les afectades han estat les famílies que ocupen dos pisos de la mateixa finca. Han tingut bona part dels pisos inundada fins que han actuat els Bombers de Barcelona.

Ho ha denunciat el col·lectiu veïnal Resistim al Gòtic. En un vídeo publicat a Twitter, es pot veure com ha quedat un dels dos domicilis i com intenten aplegar l’aigua amb cubells de manera inútil. Des del grup veïnal denuncien que es tracta d’una pràctica més d’assetjament immobiliari, com les que asseguren que s’han estat produint des que Spirit Reim va comprar l’edifici i va buidar-lo de veïns a poc a poc. Tot i que és un edifici de quatre plantes i diversos pisos a cadascuna d’elles, ja només queden tres veïns de lloguer. La resta de pisos van quedar buits i tapiats. Es volen reformar. Dos d’ells, però, van ser ocupats i destinats a famílies vulnerables amb menors a càrrec. 

Al principi del confinament, l’Antonio, un home que té 82 anys i viu sol, ja va patir una inundació. Representants de l’empresa, en declaracions a aquest diari, van assegurar que això va passar perquè l’Ajuntament els havia precintat les obres que estaven duent a terme a l’edifici sense que els donés temps a cobrir el terrat. De manera excepcional, el govern municipal els va habilitar, tot i el confinament, per destinar-hi operaris i solucionar-ho. I així va ser. Van actuar al terrat i quan va tornar a ploure l’Antonio ja no havia de conviure amb les filtracions. Va ser a mitjans de març.

De sobre, però, tot va canviar aquesta mateixa setmana. Dimarts els veïns es van tornar a trobar els operaris treballant a l’edifici. Fonts municipals expliquen que la Guàrdia Urbana els va aturar les obres i els van demanar “un informe tècnic” de la feina que feien. Així, els tècnics municipals valorarien “si era essencial o no” que es fessin aquelles obres “per evitar noves filtracions”. Segons ha pogut saber aquest diari, finalment, es va considerar que sí eren urgents, perquè consistien a fer unes tasques al terrat que millorarien l’aïllament davant les pluges. 

Malgrat això, el resultat ha acabat sent l’oposat al que s’esperaven els ocupants. Fonts de Resistim el Gòtic ho atribueixen de manera contundent a les tasques dels operaris aquests últims dies. Precisament, un dels pisos que avui s’han inundat correspon a l’immoble ocupat que la propietat ja va intentar que quedés buit dos mesos enrere per la via judicial. 

Fonts de l’Ajuntament detallen que aquesta tarda els Bombers han aconseguit frenar l’entrada d’aigua després de “desbloquejar els embornals”. També han col·laborat a l’hora de treure l’aigua acumulada als domicilis. Durant les tasques d’emergència s’ha descartat que hi hagi risc estructural. 

Segons les mateixes fonts, després de les tasques que es van permetre fer a l’empresa la setmana passada, s’havia canviat l’aïllament de la impermeabilització de la coberta. Així, els pròxims dies s’anaven a fer les proves de filtracions per veure’n l’èxit –anomenades “d’estanqueitat”. Tanmateix, abans que això arribés a passar, ha quedat al descobert un nou nyap que ha acabat amb els veïns xops en ple confinament. Sense poder sortir de casa. ​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa