Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una inundació fa caure una banda de traficants que tenien una plantació de marihuana en dos pisos

Venda de drogues a prop d’una escola, tres pisos ocupats, 400 plantes de marihuana en dos domicilis, armes de foc, llum punxada, gossos perillosos i un nen de dos anys vivint enmig d’aquest desori. El cas que acaben de destapar els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana a Ciutat Meridiana té tots els ingredients possibles de la marginalitat associada al tràfic de drogues a petita escala acumulats.

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Nou Barris dels Mossos i de la Guàrdia Urbana van desarticular ahir, després de mesos d’investigació –que va quedar interrompuda temporalment pel confinament pel coronavirus– una banda que tràficava amb marihuana i que utilitzava tres pisos ocupats per a la seva activitat, tant la venda de drogues –també hi havia haixix– com el cultiu de la marihuana.

L’operatiu es va precipitar ahir al matí arran de la inundació d’una zona comuna de l’edifici provocada per la manipulació dels comptators elèctriccs per robar la llum que necessiten, en gran quantitat, els aparells per cultivar el cànnabis en interiors. Es van escrocollar els tres pisos que feia servir el grup i es van detenir quatre persones per tràfic de drogues, tinença d’armes i defraudació de fluid elèctric.

La investigació havia començat al febre per les queixes dels veïns perquè es venia droga en un bloc d’edificis de difícil accés però situat a només 15 metres d’un centre escolar al barri de Ciutat Meridiana. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van fer les primeres gestions, que van permetre detectar un important moviment de toxicòmans que acudien a comprar les drogues. També es va comprovar que realitzaven ocupacions il·legals d’alguns dels pisos del mateix bloc on havien instal·lat dues plantacions de marihuana.

Aquesta investigació es va aturar per l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 que va comportar l’inici del confinament.  Tot i això, des del mes de febrer els investigats no van aturar la seva activitat delictiva, fet que va provocar que les queixes dels veïns continuessin actives. Concretament es basaven en la continuïtat en la venda de drogues en un dels pisos i en constants talls de llum provocats per la manipulació de subministraments dels pisos ocupats on hi havia les plantacions.

A finals de la setmana passada, els agents van restablir les vigilàncies al bloc de pisos i van observar un nou incident per una inundació de les parts comunes de l’edifici provocada per les instal·lacions elèctriques manipulades d’un dels pisos on hi havia una plantació de marihuana.

Davant del perill que aquestes instal·lacions domèstiques de plantacions provoquessin algun incident greu i posessin en perill la integritat física de les persones o danys importants als seus bens, ahir dimarts es va dur a terme un dispositiu policial per desarticular el grup criminal i desmantellar un punt de venda de drogues i dues plantacions de marihuana que s’ubicaven en dos pisos més.

Com a resultat del dispositiu policial, es va desarticular el punt de venda investigat on es van trobar  petites dosis de haixix, 300 euros, estris per a la distribució de la substancia, una arma de foc amb munició real i 11 armes curtes i llargues detonadores a més de gran quantitat d’armes blanques. Aquest pis estava regentat per un home i una dona, de nacionalitat espanyola, que residien al pis amb un nen de 2 anys.

Així mateix, es van desmantellar els dos pisos on hi havia dues plantacions de marihuana, on es va localitzar material destinat al cultiu i es van comissar unes 400 plantes de marihuana i una altre arma de foc detonadora.

Durant les entrades judicials els agents van lliurar a la gossera municipal quatre gossos de raça perillosa que es trobaven a l’interior dels pisos en condicions d’insalubritat.

Fruit de l’operació es van detenir tres homes, dos de nacionalitat espanyola de 26 i 56 anys d’edat i un marroquí de 26 anys i una dona de nacionalitat espanyola de 27 anys d’edat. Als quatre detinguts se’ls imputa pertinença a grup criminal, delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, tinença d’armes i defraudació de fluid elèctric, atenent que els pisos tenien els subministres d’aigua i llum manipulats per aconseguir l’energia de la comunitat.

Diversos informes elaborats pels tècnics de les companyies conclouen que aquesta manipulació posava en greu risc la integritat i els bens immobles dels detinguts i de la resta de veïns del bloc de pisos. Un d’aquests pisos, un cop finalitzat l’operatiu policial ha estat retornat al seu legítim propietari, doncs es tractava d’un pis ocupat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa