Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Intervenen per la gestió de la Covid la residència on van detenir dos cuidadors per maltractaments
  • CA

Una altra residència geriàtrica de Barcelona ha sigut intervinguda per la Generalitat per la gestió de la crisi del coronavirus. I en aquest cas es tracta d’un centre que ja era polèmic perquè a mitjans de març familiars de dos residents van denunciar-hi maltractaments, la residència Mossèn Vidal Aunós, situada al barri de la Bordeta, a Sants-Montjuïc. En aquell moment, els Mossos d’Esquadra van detenir dos cuidadors implicats en els fets. Però la residència va continuar funcionant i, segons ha avançat aquest dimarts el programa Els Matins de TV3, s’hi van produir 21 morts durant la crisi del coronavirus. 

Segons fonts de del departament de Salut, “aquest cap de setmana s’ha intervingut la residència Mossèn Vidal i Aunós de Barcelona i se n’ha encarregat temporalment la gestió a la Fundació Vella Terra”. Ara estava al 52,6% d’ocupació perquè molts residents havien sigut traslladats a centres hospitalaris. Però com que aviat aniran tornant, i “davant la manca de recursos per part de l’entitat gestora actual per atendre aquest nou volum de persones, sobretot a nivell de personal”, la conselleria ha decidit intervenir i encarregar la gestió a la Fundació Vella Terra.

Aquesta és l’onzena que s’intervé a Catalunya en relació a la gestió del coronavirus. I és la tercera residència de la ciutat que ha transcendit que el Govern ha intervingut arran de la gestió de la Covid. Les altres dues van ser el centre Bertran i Oriola, a la Barceloneta (Ciutat Vella), i Marvi Park, al barri del Camp de l’Arpa, a Sant Martí.   

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa