Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Intervenen gairebé 250 quilos de cocaïna amagats en un contenidor
  • CA

Els Mossos d’Esquadra i efectius de Vigilància Aduanera de la Agencia Tributaria han intervingut ​​239 paquets de cocaïna de gran puresa en una nau logística de Barcelona. Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la policia catalana sospitaven que en dates pròximes podia arribar al Port de Barcelona un contenidor, procedent de la República Dominicana, que suposadament portava cafè a l’engròs, però que en realitat servia com a tapadora per amagar-hi una quantitat indeterminada de cocaïna.

Les comprovacions practicades el passat 2 d’octubre van permetre trobar un contenidor que havia arribat uns dies abans amb un big bag de cafè que, si bé tenia origen a Hondures, havia estat carregat en el Port de Caucedo, de la República Dominicana. Aquest contenidor va cridar l’atenció dels agents perquè en el 2019 s’havia confiscat cocaïna en un altre similar.

Tècnica del ganxo cec

Una vegada localitzat i inspeccionat el contenidor es va localitzar la droga,  la qual  es trobava dins de nou embalums, concretament cinc bosses d’esport i quatre sacs de tela d’arpillera que estaven ocultes en el transport. Els traficants pensaven recuperar la droga amb el mètode de ganxo cec, que consisteix a amagar la droga a l’interior d’un contenidor en algun moment del trajecte i recuperar-la al port de destí abans que sigui inspeccionat per la duana corresponent.

El carregament de cocaïna intervingut podria haver aconseguit en el mercat il·lícit un valor superior als 14 milions d’euros. La investigació continua oberta per descobrir i posar a la disposició de la justícia els presumptes responsables dels fets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa