Interceptat un seguidor de DAESH que enaltia l’atemptat de la Rambla

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Palafrugell un home de 34 anys i de nacionalitat marroquina com a presumpte autor d’un delicte d’enaltiment del terrorisme. La detenció va tenir lloc el passat divendres i després de passar a disposició judicial. El jutge va decretar la seva llibertat amb mesures cautelars de retirada del passaport i obligació de presentar-se cada mes al jutjat.

L’investigat feia uns mesos que vivia a França. El passat dimecres es va desplaçar a Catalunya per renovar el permís de residència i retornar immediatament al país veí. Divendres a la tarda, poc abans de marxar,  va ser interceptat i detingut pels mossos a Palafrugell després de 5 mesos d’investigació.

Aquesta investigació s’emmarca en l’activitat d’observació i monitorització de les xarxes socials, plataformes i  fòrums islamistes radicals que duen a terme els Mossos. El detingut va difondre públicament a la xarxes socials, de manera reiterada, continguts que tenien per objectiu promocionar el jihadisme, enaltir i defensar les activitats del grup terrorista DAESH i justificar la violència com a forma d’alliberament.

Un exemple d’aquest ideari es constata en els continguts que el detingut va  publicar poques hores després dels atemptats del 17 d’agost de Barcelona i Cambrils en què enaltia els autors dels atacs perpetrats atribuint-los la categoria de màrtirs i lloant les accions terroristes que feia poc temps acabaven de cometre. La investigació, que continua sota secret d’actuacions, ha estat dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 6 i coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Nou comentari