Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Institut Viladomat estrena edifici a l’antic solar de ‘Germanetes’
  • CA

El nou edifici de l’Institut Viladomat ha obert aquest dijous al 148 del carrer Consell de Cent, amb capacitat per a tres línies d’ESO i dues de Batxillerat en 4.700 metres quadrats, que permetran ampliar l’oferta educativa i el nombre d’alumnes del centre, que ha comptat amb una inversió de 5,1 milions d’euros. Han inaugurat el nou centre el conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló; els tinents d’alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello i Laia Ortiz, i el president del Consorci d’Educació de Barcelona, ​​Josep González-Cambray, que l’han visitat al costat de desenes de persones, inclosos alumnes.

El nou edifici compta amb soterrani, planta baixa i quatre plantes més. S’ubica en un espai que des de 1884 ocupava un convent de Germanetes dels Pobres –conegut com l’espai Germanetes–, que va tancar el 1998 per passar a formar part l’Hospital Clínic de Barcelona. Des de llavors part de l’espai ha acollit usos veïnals. Amb l’objectiu que l’equipament sigui funcional, està format per espais oberts i polivalents en els quals domina la llum natural i materials naturals neutres i clars, que s’obrin a la comunitat per incentivar el coneixement, per al que també inclourà tecnologia adaptada al alumnat amb deficiència auditiva.

Dones cèlebres per als espais polivalents

Els espais polivalents de l’institut porta el nom de dones catalanes que han destacat per la seva aportació a la societat, com Neus Català, Dolors Aleu, Lola Anglada, Rosa Leveroni i Micaela Chalmeta. També hi ha espais amb noms d’altres dones cèlebres contemporànies, com la pedagoga musical Dolors Bonal, la matemàtica Pilar Bayer, la científica Conxita Solans i l’enginyera Laura Tremosa, que han assistit a l’acte,. També es preveia que assistís la fotògrafa Joana Biarnés, que ha mort precisament aquest dijous.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa