Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un any de presó per a un independentista pels aldarulls de l’1-O del 2019
  • CA

Un jove independentista ha acceptat un any de presó per participar en els aldarulls durant la manifestació de l’1-O del 2019 a Barcelona. En un principi, la fiscalia demanava prop de 3,5 anys per desordres públics, però al final s’ha arribat a un pacte amb la defensa del jove per rebaixar la pena, que no haurà de complir si no delinqueix en els pròxims dos anys. L’acord d’última hora ha fet que el judici a l’Audiència de Barcelona no s’arribés a celebrar.

Segons la fiscalia, la manifestació va començar cap a les 19.00 a plaça Catalunya, va pujar per passeig de Gràcia fins al carrer Provença i va acabar a l’institut Jaume I, a la cruïlla de Consell de Cent amb Pau Claris, on els organitzadors van donar la marxa per acabada. Després de la manifestació, un grup d’unes 300 persones, la majoria amb roba fosca i la cara tapada, va continuar la protesta cap a la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana, on van increpar els antiavalots dels Mossos i els agents de la policia espanyola que protegien l’edifici.

Des d’allà l’acusat, que amb l’acord ha acceptat tots els fets, va animar els manifestants a prosseguir les protestes cap a la caserna de la Guàrdia Civil a la travessera de Gràcia. Durant el trajecte, el jove, juntament amb altres manifestants, va moure cinc contenidors i diverses tanques al mig del carrer per entorpir la marxa de les furgonetes policials. Quan van arribar al quarter de la Guàrdia Civil van tornar a increpar els agents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa