Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Incendi amb 10 ferits lleus a la Torre del Fang, un edifici catalogat i ocupat
  • CA

Els Bombers de Barcelona han hagut de rescatar quatre persones per un incendi a la Torre del Fang, una casa catalogada de Barcelona que estava ocupada. La intervenció s’ha dut a terme cap a les 7:30 hores, segons fonts de l’Ajuntament, i els serveis d’emergència han rescatat tres persones del terrat i una de la planta baixa de l’edifici, situat al carrer Espronceda. Segons l’últim balanç, hi ha hagut deu ferits lleus. Fonts municipals han indicat que s’hi han traslladat 10 dotacions del SEM i que han atès 10 persones, tres de les quals s’han donat d’alta allà mateix i set han sigut traslladades a centres sanitaris. Tots els ferits eren lleus, però.

Fonts del consistori detallen que tres persones s’havien refugiat al terrat i que els bombers han necessitat una escala per treure’ls. La quarta persona estava a la planta baixa i s’ha hagut de tallar una reixa per treure-la.

15 persones sense llar viuen a la casa

“Hi havia molt de fum, no hi veia més enllà d’un metre”, explica el Salim, que s’ha despertat aquest matí sobre les 9 hores amb olor a fum. Ell i 14 persones més sense llar viuen a la Torre del Fang.

El Salim és algerià i viu a Barcelona des de fa 15 anys i domina el castellà, a diferència d’altres immigrants que viuen amb ell. El Kada també és algerià i porta dos anys a la ciutat. El Mejid, un altre dels nois que viu a aquest edifici, és de Líbia i viu a Barcelona des de fa sis mesos.

Tots tres viuen amb uns 15 joves, segons diuen, i admeten que el d’avui no és el primer incendi a la Torre del Fang. “Fa un mes hi va haver un altre, però no tan fort com aquest”, recorda el Salim. Cap dels tres sap què ha ocasionat el foc d’aquest matí.

Segons fonts municipals, l’equip del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) s’ha desplaçat fins a la Torre del Fang per atendre els afectats per l’incendi que ara es quedaran sense lloc on dormir. Segons aquestes fonts, han atès 12 persones.

Demanen que es tapiï la casa

Els veïns de la zona fa anys que es queixen que l’estat en què es troba la Torre del Fang és un perill, a més de premetre-se’n la degradació tot i ser patrimoni local. Ara, arran de l’incendi, els veïns reclamen a l’Ajuntament que aprofiti que haurà quedat buida la casa per tapiar-ne tots els accessos, segons ha explicat al TOT Barcelona Miquel Catasús, vocal d’urbanisme de l’Associació de Veïnes i Veïns del Clot-Camp de l’Arpa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: vicky a gener 08, 2019 | 10:54
    vicky gener 08, 2019 | 10:54
    No es una casa....es la Torra de Fang edifici historic del s.XIII que desde fa molts mesos s'ha permet que estigui ocupat per xatarrers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa