Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Incendi amb vuit ferits a un edifici del carrer dels Àngels al Raval
  • CA

Els Bombers treballen per extingir un incendi al número 12 del carrer dels Àngels, al Raval. L’edifici ha hagut de ser desallotjat per la Guàrdia Urbana. Hi ha vuit veïns que han hagut de ser atesos, i sis d’ells – un menor d’onze anys i cinc adults – han hagut de ser traslladats a l’hospital, segons fonts del cos de Bombers. Tot i així, cap d’ells està greu. 

El foc s’ha extingit cap a la una del migdia i s’ha originat al segon pis de l’edifici. S’hi han desplaçat nou dotacions dels bombers i sis ambulàncies, segons fonts de l’Ajuntament. Un veí de l’edifici del costat, que era a casa quan s’ha iniciat l’incendi, explica que ha sentit “dues explosions, però no com si fossin bombes, sinó més suaus, com trets“. Altres veïns confirmen que s’ha sentit “un petardeig”.

El cap de guàrdia de Bombers de Barcelona, Guillem Larrubia, ha explicat que no es coneix l’origen de l’incendi, ja que no han trobat “cap element” que els faci establir una hipòtesi. “És possible que hi hagi hagut el sobrescalfament d’alguna instal·lació elèctrica”, ha concretat Larrubia, però acte seguit ha remarcat que en l’estat en què ha quedat el pis és molt difícil esbrinar-ho.

L’incendi s’ha iniciat al menjador de l’habitatge, situat al principal segona, mentre un dels dos inquilins estava a la dutxa. Es tracta d’un home d’uns 35 anys, segons expliquen els veïns, que comparteix pis amb un altre noi, tot i que aquest últim no estava a l’immoble en el moment de l’incident. 

La Maria José Chacón, veïna de l’entresol, ha sentit crits des de l’escala i han sortit ràpidament del domicili. Segons ella, a l’edifici viuen “famílies de classe mitjana” que “no trampegen el subministrament de la llum”, en referència a les possibles causes del foc.

Des de Bombers de Barcelona, es descarta que el foc hagi afectat l’estructura i els veïns podran tornar tots menys els del pis més afectat, on ha tingut lloc l’incendi.

Despreniment d’un balcó

Durant les tasques de revisió de l’edifici per part dels bombers, la base del balcó situat a sobre de l’incendi ha cedit i s’ha desprès de la façana. El sòl del balcó del tercer pis s’ha desplomat i ha impactat al pis de sota i al carrer. Al pis on ha caigut part de la runa hi treballaven dos bombers, però s’han apartat a temps i no han pres mal. 

Estat del balcó després de desplomar-se la base a causa de l'incendi / D.C..

Estat del balcó després de desplomar-se la base a causa de l’incendi / D.C..

 

Més notícies
Incendi amb set vehicles i un local afectats al Poblenou
Notícia: Incendi amb set vehicles i un local afectats al Poblenou
Comparteix
El foc hauria estat provocat, segons la Guàrdia Urbana
Detingudes sis persones per haver provocat l’incendi de Sant Roc
Notícia: Detingudes sis persones per haver provocat l’incendi de Sant Roc
Comparteix
Vivien al 1r 2a de l'edifici i tenien la llum punxada, cosa que va provocar una sobrecàrrega elèctrica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa