Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Illa, sobre Barcelona: “Hi ha transmissió, però no podem parlar de segona onada”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha mostrat la seva inquietud pels “brots descontrolats” a Catalunya. “Estic molt preocupat. A l’àrea metropolitana de Barcelona hi ha transmissió comunitària, però no podem parlar d’una segona onada”, ha assegurat Illa aquest dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Dels 186 brots que tenim confirmats a l’Estat, els de Catalunya i l’Aragó són els que més em preocupen”, ha constatat.

“Per tant, s’han de prendre mesures de distanciament social i s’han de seguir escrupolosament les recomanacions de la Generalitat“, ha continuat el ministre de Sanitat, que no ha exclòs els turistes de l’obligatorietat de seguir aquestes recomanacions. “També han de complir-les”, ha avisat Illa.

“Quan ja no es poden identificar els brots com està passant, cal prendre estrictes mesures de distanciament social”, ha corroborat el ministre de Sanitat, que no ha volgut llençar cap crítica al Govern català. “Hi ha una sintonia brutal entre governs pel que fa a la pandèmia. I tinc un diàleg quasi diari amb la consellera Vergés”, ha avançat Illa, que també s’ha mostrat confiat amb l’actitud responsable de la ciutadania.

“La gran lliçó que hem après durant aquests mesos és que la ciutadania ha actuat amb molta responsabilitat. L’altre dia em va sorprendre -per bé- que no hi hagués cap celebració per la Lliga del Reial Madrid”, ha posat d’exemple el titular de Sanitat, que no ha descartat l’aplicació d’un estat d’alarma si la situació es descontrola a més comunitats autònomes.

Diverses vacunes “de cara a la primavera”

“Si s’ha d’anar a un confinament més generalitzat l’instrument és l’estat d’alarma. Però, de moment, no el contemplem”, ha puntualitzat Illa. “Això no acabarà a l’agost o al setembre, sinó quan tinguem una vacuna”, ha apuntat el ministre de Sanitat. “De cara a la primavera de l’any que ve ja podrem tenir diverses vacunes contra la covid-19. És la informació que m’arriba”, ha aventurat Illa, que també ha parlat que ja s’està negociant conjuntament a nivell europeu la compra d’aquestes futures vacunes.

“Set països de la UE estem parlant amb cinc o sis companyies farmacèutiques. Hem acordat negociar junts i repartir després les vacunes equitativament en base a la població de cada país”, ha detallat el ministre de Sanitat, que igualment considera que l’actitud de Trump d’acaparar la producció no és la correcta. “La pandèmia no acabarà amb la vacuna en un sol país, sinó que s’ha de resoldre globalment”, ha conclòs Illa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa