Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital Vall d’Hebron atén més de 7.000 pacients amb covid-19 en 2 anys
  • CA

L’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona ha atès 7.099 pacients amb Covid-19 des de l’1 de març del 2020, amb pics de fins a 45 ingressos diaris de mitjana a l’inici de la pandèmia, ha informat el centre hospitalari en un comunicat aquest dijous.

Per commemorar el segon aniversari de la pandèmia han organitzat un acte de record que ha comptat amb un espectacle de La Fura dels Baus i on han desplegat una lona gegant des de la torre de l’Hospital Infantil i Hospital de la dona amb el missatge Estimem la vida, dirigit a tota la societat. “La lona vol transmetre que a Vall d’Hebron estimem la vida: la nostra feina és vocacional, lluitem dia a dia per atendre els pacients i trobar noves formes de vèncer les malalties, per millorar, en definitiva, la qualitat de vida de les persones”, han reivindicat des del centre.

El gerent de l’hospital, Albert Salazar, ha dedicat el discurs a les víctimes de la pandèmia i als seus familiars així com a les persones que actualment estan patint la guerra a Ucraïna. L’acte ha comptat amb l’actuació dels grups Milhongos i Straperlo, que integren treballadors de l’hospital, així com l’actuació de la mezzosoprano ucraïnesa Mariya Melnychyn, que ha cantat tres peces musicals.

El 60% de casos de covid-19 a la feina presencial són dones

Durant la pandèmia qui més han patit, un cop més, són les dones. D’entre tots els àmbits, en el laboral també han sortit més mal parades que els seus companys de feina homes. El 60% de casos de la covid-19 en treballadors presencials són dones. El coronavirus ha colpejat dur contra les activitats econòmiques molt feminitzades, com són les sanitàries i de serveis socials, diu l’Ajuntament de Barcelona aquest diumenge, a través de l’informe d’indicadors de salut i treball 2020 de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

Metgesses, doctores, infermeres i treballadores socials han patit el 75% dels brots d’aquesta malaltia a la feina. “La major part de les persones treballadores a les quals s’ha reconegut la causa laboral de la infecció per covid-19 són les que treballaven en la cura de persones en les activitats sanitàries, mentre que entre les que ho feien en l’assistència en residències només s’ha reconegut un 1,8% i en cap cas a les que tenien cura de persones en l’àmbit domiciliari”, detalla el consistori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa