Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital de Sant Pau haurà d’indemnitzar amb 70.000 euros una família per negligència

El jutjat de primera instància número 8 de Barcelona ha homologat un acord entre Zuric, com a asseguradora del Servei Català de la Salut (CatSalut) i els serveis jurídics de l’associació El Defensor del Pacient, pel qual s’indemnitza als fills i espòs d’una pacient, de 70 anys d’edat, que va ser operada per la col·locació d’una pròtesi de maluc i va morir el mateix dia com a conseqüència de l’hemorràgia causada per un cargol mal implantat, que li va perforar la vena ilíaca, a l’Hospital Sant Pau. La quantia indemnitzatòria és de 69.172 euros. Al vidu li corresponen 50.000 euros i per a cadascun dels quatre fills de la morta un total de 4.793 euros.

Després d’un procediment penal arxivat, els demandants van interposar una demanda civil contra l’asseguradora de l’Hospital Sant Pau i del personal sanitari adscrit al CatSalut, que van ser responsables de la mort de la pacient que va ser intervinguda el 30 de gener del 2014 per la simple col·locació d’una pròtesi de maluc.

La demanda interposada sostenia que els cirurgians que van intervenir la pacient, van introduir incorrectament un cargol i més profundament del compte, de manera que va arribar fins la cavitat pèlvica i lesionar la vena ilíaca. També afirmava que es va tractar d’una lesió iatrogènica durant l’acte quirúrgic, que es va traduir en una caiguda brusca de la tensió arterial, però que inexplicablement no es va tenir en compte i no es van posar els mitjans necessaris per esbrinar la seva causa.

També s’imputava una negligent assistència durant el postoperatori, en què es van evidenciar clars símptomes de sagnat. No obstant això, tot i les evidències i de l’extrema urgència de la complicació, no es va intervenir a la pacient per reparar la vena lesionada fins gairebé sis hores després del seu ingrés a reanimació, cosa que va comportar la mort de la pacient.

Amb la data de judici assenyalada i a pocs dies de la seva celebració, la demandada va traslladar una oferta indemnitzatòria que els familiars van acceptar i que el jutjat ha homologat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa