Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sant Joan de Déu estrena una UCI de nounats pionera
  • CA

L’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona ha estrenat una Unitat de Cures Intensives (UCI) per a nounats pionera. És la primera a Catalunya que compta amb habitacions compartimentades, ha informat el centre aquest dijous. L’hospital assegura que el disseny inèdit “permet als progenitors estar més hores amb el nadó”, un fet que ressalta que existeixen evidències científiques que proven que millora el “benestar i evolució” de l’infant.

El centre assenyala que la divisió en sales tancades en comptes de l’espai obert convencional afavoreix la lactància materna i millora el control de soroll i de la llum, cosa que afavoreix el son, entre altres aspectes. “Que els pares i mares puguin estar el màxim temps possible amb el seu fill és important per a tots els nadons però fonamental en el cas dels prematurs, ja que afavoreix la lactància materna, permet fer més pell amb pell. Per a aquests pacients, el contacte amb la família forma part del tractament”, apunten el cap de l’UCI neonatal del Sant Joan de Déu, Martín Iriondo, i la coordinadora d’infermeria, María José Troyano.

La nova UCI de neonats de Sant Joan de Déu compta amb 44 llits, sis més que abans. Es divideixen en 24 habitacions individuals, cinc dobles, dos triples i una quàdruple. La planta de cures intensives suma una superfície de 2.266 metres quadrats, quatre vegades més gran que l’anterior.

A més, la unitat disposa d’un espai per a les famílies equipat amb una cuina-office, àrea de descans amb sofàs i televisió i servei de dutxa i bany, ha detallat l’hospital. També s’ha renovat l’espai de lactància, “amb millores d’aïllament i pressurització, un monitoratge constant de la temperatura i un sistema d’alertes que suposa un augment de la seguretat en l’alimentació dels nadons prematurs”, ha desgranat el Sant Joan de Déu.

La UCI de neonats del centre atén cada any al voltant de 600 nadons, nascuts prematurament a Sant Joan de Déu o altres hospitals. També ingressen nadons a qui s’ha diagnosticat malformacions congènites, síndromes respiratòries o infeccions, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa