Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
80 llums, 80 vides: l’homenatge a les persones sense llar mortes aquest any
  • CA

Fer visibles les morts invisibles. Aquest era l’objectiu principal de l’acte que va organitzar aquest dimecres al vespre la Fundació Arrels a les portes de la Catedral, on va col·locar 80 feixos de llum en record a les 80 persones sense llar que han mort durant l’últim any a Barcelona.

L’emotiu homenatge va servir per posar nom a totes aquelles persones sense llar que han perdut la vida enguany o bé directament als carrers de la capital catalana o bé en centres sanitaris o altres instal·lacions de la ciutat. Les petites llums verticals col·locades al costat d’una placa amb el nom de la persona i un parell de sabates van anar-se encenent a mesura que es llegien en veu alta els vuitanta noms. La vetllada també va estar amenitzada per un cor de gòspel amb l’acompanyament de músics del Liceu de Barcelona.

“Avui hem recordat 80 persones que han mort i en algun morent de la seva vida han dormit al carrer. Vint d’aquestes persones van morir directament al carrer. Morir al carrer sense ningú és de les pitjors conseqüències de la pobresa“, assenyalava ahir el director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, en una publicació a través de les xarxes socials després de l’emotiu acte.

Més d’una mort a la setmana

Segons alerta l’entitat, en els darrers set anys han mort a Barcelona 400 persones que vivien al carrer, el que suposa més d’un mort a la setmana. Aquestes xifres són significatives de la vulnerabilitat amb què viuen les persones sense sostre. Per visibilitzar totes aquestes persones, l’entitat està col·locant més de 400 plaques de record d’aquestes persones.

Cada placa mostra el nom i l’edat que tenien quan van morir. El projecte també vol visibilitzar el drama dels sense sostre a les escoles. Per això estan sent 300 estudiants de deu centres educatius els que estan duent a terme l’acció. Des d’Arrels volen conscienciar els joves que viure al ras escurça la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa