Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una hegemonia consolidada i una sorpresa a la Copa Nadal
  • CA

El Port de Barcelona ha acollit la clàssica cita esportiva en aigües obertes del 25 de desembre, una Copa Nadal que enguany arribava a la 113ena edició. Com ja és habitual, el recorregut constava de 200 metres en gir a una boia als 100 amb sortida i arribada davant de l’estàtua de Colom.

La novetat és que tant el guanyador en categoria masculina com en la femenina tenien garantit un premi de 250 euros. A més, els 402 nedadors participants suposen un rècord en la història de la prova, com també ho són les 129 inscrites en l’apartat femení. També s’han disputat proves en les categories de Màsters i infantil.

Cop d’efecte d’Aida Bertran

En categoria femenina Aida Bertran (CE Mediterrani), vencedora en les edicions de 2013 i 2014, ha fet saltar la sorpresa en imposar-se a Laura Rodríguez (CN Barcelona), que havia pujat al lloc més del podi en els últims quatre anys. Bertran ha aturat el cronòmetre en 2:16, amb vuit segons d’avantatge respecte Rodríguez, que s’ha hagut de conformar amb el segon lloc. La tercera posició ha estat per a Judith Navarro (CN Hospitalet), amb un temps final de 2:29.

Guillem Pujol perllonga una ratxa que sembla no tenir fi

Pel que fa a la categoria masculina, Guillem Pujol (CN Mataró) ha perllongat el seu regnat amb una marca d’1:53 que li ha valgut el novè triomf seguit. Per tant, no només se situa a una sola victòria de les deu aconseguides per Dani Serra sinó que, a més, s’ha quedat bastant a prop del rècord de la prova que va establir Carles Ventosa el 1994, amb un registre d’1:51.

L’altra circumstància especialment meritòria és que Pujol s’ha convertit en el quart nadador en tota la història d’aquesta Copa Nadal que aconsegueix baixar dels dos minuts. El podi l’han completat Gerard Serrano, segon amb 2:12 i Pau Roure, tercer amb 2:14.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa