Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Guia dels restaurants de Barcelona, del Tomàs de Sarrià al Quimet d’Horta

Barcelona compta des d’avui, diada de Sant Jordi, amb una nova guia de la restauració de la ciutat. El llibre l’ha editat l’Ajuntament i inclou un centenar d’establiments. Són aquells que han guanyat els Premis Restauració Barcelona, n’han quedat finalistes o han obtingut reconeixements en aquests guardons. El volum, titulat Guia 2024 de la Restauració de Barcelona, incorpora locals amb tanta solera a la ciutat com el Tomàs de Sarrià, famós per les patates braves, i el Quimet d’Horta.

La guia ha estat impulsada des de la direcció de servei de Comerç, Restauració i Consum de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament per retre un homenatge permanent a la singularitat de la restauració de la ciutat. El llibre s’ha posat a la venda el 23 d’abril, a un preu de 12 euros, però també es pot consultar gratuïtament en línia en aquest enllaç.

Les braves del Bar Tomàs TOMÀS DE SARRIÀ
Les braves del Bar Tomàs TOMÀS DE SARRIÀ

Més de 10.000 bars i restaurants

Segons l’Ajuntament, el sector de la restauració, amb més de 10.000 bars i restaurants al conjunt de Barcelona, representa el 22% dels comerços i serveis de la ciutat, i suposa el 6,1% del PIB de la ciutat.

Els bars i restaurants estan classificats en la guia per districtes i segons la distinció que han obtingut als Premis Restauració Barcelona. Entre els establiments que hi surten, a més del Tomàs i el Quimet d’Horta, destaquen Can Culleretes, Ca l’Isidre, Els Ocellets, Cafè del Centre, la Esquinica, la Bodegueta de Sant Andreu, Versalles, Echegaray, Els Pescadors, Granja Elena, Bodega Pàdua, Casa Amàlia, la Forquilla, el Racó del Peix, Norai i Bidasoa. El llibre, escrit en català, castella i anglès, disposa d’una explicació de cadascun dels establiments.

El cartell de l'entrada del restaurant Can Culleretes / Instagram
El cartell de l’entrada del restaurant Can Culleretes / Instagram

En el pròleg, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, fa valdre l’excel·lència dels diferents locals que apareixen al llibre i el seu vincle amb els barris que els acullen.

Més notícies
Notícia: El veritable origen del Paral·lel podria ser un antic restaurant d’èxit
Comparteix
Segons una llegenda, un restaurant de la zona va guanyar tanta popularitat que va acabar donant nom a l'avinguda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa