La Covid comença a afluixar. Molts indicadors assenyalen que la variant òmicron entra en fase de descens, tant al carrer com a les escoles. A Barcelona, en només una setmana els positius han caigut un 45% , i a les escoles, amb dades de 31 de gener, només l’1% dels centres tenen algun grup confinat. Tenen sentit, les restriccions? Diversos experts han parlat aquests dies sobre la mascareta a l’exterior i els confinaments escolars.

I avui s’hi ha sumat el cap de secció de Malalties Infecciones de l’Hospital del Mar, Robert Güerri. En una entrevista a Rac1, l’infectòleg s’ha mostrat favorable a aixecar restriccions als centres escolars, tal com han sol·licitat els pediatres catalans. Ha alertat de les conseqüències i l’impacte que tenen els confinaments en els infants i creu que “és urgent prendre mesures en aquest aspecte” perquè “els nens ho han pagat molt”. De fet, creu que ara la “prioritat s’ha de desplaçar a protegir-nos socialment, perquè estem tots molt afectats”.

Sigui com sigui, Güerri creu que les dades constaten que “estem anant a la baixa” i que les persones que ingressen ara als hospitals tenen un perfil molt diferent als que van fer-ho durant la primera onada, molt més mortífera. Al seu parer, i tot i que encara hi ha xifres molt altes de contagis, considera que la variant òmicron està mostrant la cara de com serà el virus “en un futur no gaire llunyà”.

L'infectòleg Robert Güerri, de l'Hospital del Mar, en imatge d'arxiu / Laura Fíguls (ACN)
L’infectòleg Robert Güerri, de l’Hospital del Mar, en imatge d’arxiu / Laura Fíguls (ACN)

Qüestionat per la decisió de Dinamarca d’aixecar les restriccions per la Covid-19, i si creu que Catalunya hauria de fer el mateix, ha afirmat que l’aixecament de les restriccions a Dinamarca “és el que toca” i que, a més, “és el mirall on ens hem de mirar”. Ara bé, Güerri també ha aclarit que “encara cal ser molt prudents i que la situació en aquest país no és comparable amb la de Catalunya“,

Preguntat per una possible reobertura de l’oci nocturn, Güerri ha reconegut que els infectòlegs “mai no trobaríem el moment de fer-ho”, si bé creu que és “assumible” des d’un punt de vista sanitari.

Nou comentari

Comparteix