Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Güerri: “El risc de noves variants creix quan hi ha tants contagis”
  • CA

L’especialista en malalties infeccioses i coordinador d’Hospitalització Covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha alertat que el “risc de noves variants creix quan hi ha tants contagis” i que, si no s’atura a nivell global, tard o d’hora el virus acabarà “trobant maneres” d’esquivar les vacunes actuals. “Si el virus no circula, no es replica i per tant la probabilitat d’aparició de noves variants es redueix”, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Per això Güerri considera que el toc de queda nocturn era “necessari” per tallar d’arrel la propagació del virus. “El cop ha sigut molt fort pel nombre de persones infectades”, ha reconegut. “S’ha d’avaluar immediatament si aquestes mesures funcionen i, si es veu que no, doncs caldrà posar-ne més. És urgent aturar la transmissió”, ha insistit. “Quan abans es comenci a reduir el nombre d’infeccions perquè el virus deixi de circular, abans començarem a sortir d’aquesta onada”.

Problema global

Güerri ha advertit que es tracta d’un risc a nivell global i ha reclamat que la campanya de vacunació arribi a tots els països sense excepció. “No depèn només de nosaltres”, ha advertit. “Pot passar a qualsevol lloc del món on el virus no estigui controlat, com ja ha passat amb la variant Delta”, que va sorgir a l’Índia i ara és responsable de la majoria de casos de Covid-19 que es detecten a Catalunya.

L’infectpoleg de l’Hospital del Mar també ha avisat que el “coronavirus no desapareixerà”, tot i que si s’aconsegueix vacunar la majoria de la població és molt probable que les “aquestes grans onades, amb molts ingressos i molts pacients crítics, vagin a menys”. Güerri ha advertit que a partir d’ara cada tardor tant la grip com la Covid-19 seran “factors de tensió del sistema sanitari”, que haurà d’aprendre a conviure-hi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa